Може да сте част от 13-ия знак на зодиака. Но защо астролозите не искат да чуят за това?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Мислите, че знаете всички знаци на зодиака? Помисли отново ! Има тринадесети астрологичен знак игнориран от повечето хора и въпреки това неразделна част от колелото на зодиака. Този мистериозен знак, прогонен от астролозите, се нарича ” змийска глава“. Но защо този знак беше скрит и какви са неговите характеристики? Потопете се с нас в малко известната история на тринадесетия знак от зодиака.

Произходът на Змиеносеца, тринадесетият астрологичен знак

Наред с традиционните знаци като Стрелец където Скорпион, Змиеносецът представлява съзвездие, разположено на еклиптиката, тоест видимата траектория на Слънцето и планетите в небето. Според астрономите това е знак сам по себе си, тъй като заема важно място в небесната лента, пресичана от нашата слънчева звезда.

Змиеносец: тринадесетият знак на зодиака
Змиеносец: тринадесетият знак на зодиака

Знак, пренебрегван от астролозите

Въпреки доказаното си съществуване, Serpentarius остава неизвестен за широката публика и не включва конвенционалните хороскопи. Всъщност астролозите са избрали да опростят астрологичното четене въз основа на дванадесет знака, разпределени през дванадесетте месеца от годината. Така беше тринадесетият знак на зодиака съзнателно скрито да съответства на по-опростен и хармоничен календар.

Някои астролози обаче смятат, че това опростяване е грешка. което влияе върху точността на астрологичните интерпретации. Според тях интегрирането на Змейника в хороскопите би позволило да се прецизират прогнозите и да се разберат по-добре астралните влияния, които действат върху ежедневието ни.

Характеристиките на Serpentarius: уникален знак по рода си

Змиеносецът е знак сам по себе си със свои собствени характеристики, по средата между своите съседи Скорпион и Стрелец. Носи името си от съзвездието Змиеносец, змиеносецът, отнасящ се до Асклепий, гръцкия бог на медицината. Ето някои личностни черти, които обикновено му се приписват:

  • Голяма Интелектуално любопитство и ненаситна жажда за знания.
  • Вродено чувство за справедливост и справедливост, която тласка Змиеносеца да защитава каузите, които са му на сърцето.
  • Силна привлекателност за области, свързани с здравемедицина и лечение.
  • Личност магнетичен и харизматиченкоето им позволява да се открояват и да привличат другите.
  • А способност за адаптиране бързо да се променя и да се възстановява след провал.

Според астролозите, които се съобразяват със Змиеносеца, родените между 29 ноември и 17 декември биха били пряко засегнати от този тринадесети знак от зодиака. Въпреки това е важно да се отбележи, че вземането под внимание на този знак усложнява традиционната астрология и изисква по-нюансиран подход.

Какво въздействие върху засегнатите хора?

За астролозите, които разпознават змията, вземането под внимание на този тринадесети знак може да има последствия за тълкуването на нашия хороскоп. Наистина е възможно някои хора, които са се смятали за Стрелци или Скорпиони, всъщност да са родени под знака на Змиеносец.

В този контекст тези хора биха могли да открият нови аспекти на своята личност и да разберат по-добре космическите влияния, които действат върху тях. Все пак трябва да се отбележи, че този подход не се радва на консенсус в астрологичната общност и че мнозинството от астролозите продължават да работят с дванадесетте традиционни знака.

Трябва ли да включим Змиеносеца в нашия хороскоп?

Ако съществуването на Змейника е доказано от астрономическа гледна точка, интегрирането му в астрологичния прочит остава спорно. Много астролози смятат традиционната система от дванадесет знака за достатъчна за правене на точни и подходящи прогнози.

Някои обаче смятат, че вземането под внимание на този тринадесети знак би направило възможно прецизиране на интерпретациите и по-добро разбиране на астралните влияния, които ни заобикалят. И накрая, въпросът дали да интегрираме Змиеносеца в нашия хороскоп или не е по-скоро въпрос на личен избор и зависи от нашата собствена астрологична чувствителност.

Мистерията продължава около тринадесетия знак

Въпреки изследванията, проведени върху Змейника, е ясно, че мистерията продължава около този тринадесети знак от зодиака. Астрологичното колело продължава да се върти и зависи от всеки човек да реши дали желае да вземе предвид това забравено съзвездие, за да разбере по-добре космическите влияния, които действат върху живота му.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Астрология » Може да сте част от 13-ия знак на зодиака. Но защо астролозите не искат да чуят за това?