Можете да се наречете гений, като преминете този IQ тест за по-малко от 30 секунди!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Пъзелите и интелектуалните предизвикателства са неразделна част от пъзел игрите, които са много популярни в интернет и социалните мрежи. IQ тестовете са специален вид интелектуални игри, които позволяват на играчите да тестват своите знания и логика. Много популярен пример е предизвикателството на балансирайте уравнението 10+11+12+13=14, като преместите само една кибритена клечка.

Но как можете да постигнете това? Това ще видим в тази статия. Така че нека се заемем с предизвикателството и да видим дали вашият разум може да разреши тази загадка!

Тест за IQ: Преместете кибритена клечка, за да решите уравнението

Тестовете за интелигентност и гатанки са умни предизвикателства, които тестват способността ни за концентрация и памет. Тестът за интелигентност „Преместете кибрит, за да решите уравнение“ е перфектен пример за тези упражнения: включва преместване на една кибритена клечка, така че уравнението 10+11+12+13=14 да е вярно.

IQ тест - 10+11+12+13=14
IQ тест: балансиране на уравнението 10+11+12+13=14

Това изисква не само бързо мислене, но и много внимание и съсредоточеност върху поставената задача. Следователно тестовете за интелигентност предоставят отлична възможност да упражним нашите когнитивни и умствени умения.

За да преминете предизвикателство като теста за интелигентност „Преместете кибритена клечка, за да решите уравнение“, е необходима концентрация. Изисква се голямо внимание и добри умения за памет, за да се намери решението на това уравнение.

Добрата концентрация ви позволява да мислите по-бързо и да използвате най-добре когнитивните си умения, за да намерите решението на пъзела. По този начин IQ тестовете предоставят отлична възможност да упражним умствените си способности.

Решението на загадката

Поздравления за всички, които се справиха с предизвикателството и решиха загадката: 10+11+12-19=14. Решението е описано подробно на изображението по-долу.

IQ тест - 10+11+12+13=14 - инструкции
Решение

Благодарим на всички, които отделиха време и използваха знанията си, за да решат пъзела. Не се колебайте да споделите това предизвикателство с околните в социалните мрежи, за да могат и те да се изпитат и да се забавляват, докато намерят решението!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Можете да се наречете гений, като преминете този IQ тест за по-малко от 30 секунди!