Направете своя собствена ефективна, екологична и икономична течност за миене на съдове с тези съвети

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Comment fabriquer son liquide vaisselle soi-même

Уморени ли сте от химикалите в търговските течности за миене на съдове? Искате да изберете по-естествена алтернатива, екологично и икономично? Време е да разберете как сами да си направите домашна течност за миене на съдове. Това просто и бързо решение за приготвяне ще ви позволи да значително намалете въздействието си върху околната среда и спестете пари на вашия бюджет.

Основните съставки за ефективна и естествена течност за миене на съдове

За да създадете високоефективна домашна течност за миене на съдове, ето списъкът на съставките, които трябва да получите:

Как да си направите сами течност за миене на съдове
Как да си направите сами препарат за миене на съдове?
 • Сода за хляб : Компонент с множество предимства, който абсорбира миризми, нежно почиства и обезмаслява.
 • бял оцет : Много мощен естествен почистващ и дезинфектант, който оставя лъскава повърхност без петна.
 • Черен сапун : Естествен и биоразградим продукт, който има отлични почистващи и обезмасляващи свойства.
 • Вода: основният елемент за разреждане и смесване на другите съставки.

Лесната и бърза рецепта за домашно приготвена течност за миене на съдове

За да приготвите своята екологична течност за миене на съдове, следвайте тези прости стъпки:

 1. Загрейте малко вода : Напълнете тенджера с около 1 литър вода и я загрейте.
 2. Добавете сода бикарбонат : Разбъркайте 2 супени лъжици сода за хляб в горещата вода и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно.
 3. Добавете бял оцет : След това изсипете 250 мл бял оцет в тенджерата и разбъркайте внимателно. Внимавайте, сместа ще шупне леко.
 4. Добавете черен сапун : Накрая добавете 2 супени лъжици течен черен сапун в препарата и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
 5. Оставете да изстине и прехвърлете в бутилка : Оставете вашата домашна течност за миене на съдове да изстине, преди да я излеете в бутилка с помпа или чиста празна бутилка. Можете да използвате фуния, за да улесните наливането.
Направете своя собствена течност за миене на съдове
Направете своя собствена течност за миене на съдове

Съвети за подобряване на домашно приготвената течност за миене на съдове

Искате ли да персонализирате своята екологична течност за миене на съдове? Ето няколко съвета как да го адаптирате към вашите нужди:

Естествено парфюмирайте вашата течност за миене на съдове

За да придадете приятен и персонализиран аромат на вашата течност за миене на съдове, можете да добавите няколко капки етерични масла. Лимон, лавандула или мента: изберете аромата, който ви подхожда и налейте 10 до 20 капки в препарата, след като се охлади.

Увеличете силата на обезмасляване

Ако вашият домашен сапун за съдове се нуждае от стимул, за да разгради упоритите мазнини, просто добавете една супена лъжица сода за хляб към него. Този естествен компонент ще подсили действието на черния сапун и содата за хляб, за да се отървете от най-твърдите мазни остатъци.

Омекотете водата за изплакване без следи

Ако водата ви е особено твърда, тя може да остави бели следи по съдовете ви след изплакване. За да преодолеете този проблем, помислете за добавяне на супена лъжица натриев перкарбонат към домашно приготвената течност за миене на съдове. Тази естествена съставка ще действа като омекотител за вода и ще улесни изплакването на съдовете ви.

Защо да правите своя собствена течност за миене на съдове?

Приемането на екологичен домашно приготвен препарат за миене на съдове има няколко предимства:

 • Опазване на околната среда : Използвайки естествени и биоразградими съставки, вие помагате за намаляване на замърсяването на водата и производството на пластмасови отпадъци.
 • Здравето на вашето семейство : Избирайки течност за миене на съдове без химикали, вие ограничавате риска от алергии и кожни раздразнения, свързани с дразнителите, присъстващи в индустриалните формули.
 • Направените спестявания : Необходимите съставки за направата на тази домашна течност за миене на съдове са евтини и могат да бъдат произведени в големи количества. Това ще намали разходите ви за домакински продукти.

Не чакайте повече, действайте и опитайте тази проста и ефективна рецепта сега, за да почистите съдовете си, като същевременно уважавате околната среда и кожата си!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Направете своя собствена ефективна, екологична и икономична течност за миене на съдове с тези съвети