Откриване на вашата личност: как вашето възприятие определя вашия успех? Направете теста

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Нашето възприемане на света около нас неизбежно влияе върху начина, по който подхождаме към лични и професионални проекти. Прост тест за личността, базиран на първата форма, която човек идентифицира в изображение може да каже много за това как управляваме и успяваме в нашите проекти.

Възприятието е огледало, а не прозорец към света. – Джордж Кели

Лидерът в сърцето на китарата

Виждал ли си китара? Околните ви виждат като естествен лидер. Липсата на самочувствие обаче може да попречи на способността ви да ръководите. Важно е да разпознаете и да използвате своя потенциал. Вашите колеги, например, ценят вашите предложения, защото признават способността ви да предлагате новаторски идеи и да решавате проблеми.

Подобряването на вашата увереност и самочувствие е от ключово значение за преодоляването на професионалните пречки. Доверете се на интуицията си, осъзнайте таланта си и се опитайте да развиете своите лидерски умения.

Как вашето възприятие определя вашия успех
Как вашето възприятие определя вашия успех

Спокойствието в пърженото яйце

Забелязали ли сте пържено яйце? За реализиране на вашите проекти би било полезно да се отпуснете. Напрежението и стресът от страха от провал могат да ви поставят под ненужен натиск. Не забравяйте, че търпението и спокойствието са ключът към успеха.

Разбира се, не става дума за отказване, а за почивки и фокусиране върху вашето физическо и психологическо благополучие. На изтощения ум му е трудно да се „рестартира“. Затова отделете време за дишане и отклонете ума си от източниците на стрес.

Градивна критика и кокошката

Пилето хвана ли ви окото? За да постигнете целите си, важно е да вземете под внимание градивната критика. Ако имате склонност да пренебрегвате мненията на другите или да обръщате гръб на критиката, може би е време да промените гледната си точка.

Не, не всеки се опитва да ви критикува негативно. Направете крачка назад от рецензиите, дори и отрицателните, често има какво да се научи от тях. Не приемайте веднага за даденост, че всички ви мразят., но се запитайте дали критиката има основание. Чувствайте се свободни да направите всички необходими корекции, за да подобрите работата си.

Оптимизмът на вилицата

Видяхте ли вилица? Подхождате към живота с оптимизъм, осъзнавайки, че имате ресурсите да преодолеете препятствията. Този оптимизъм е похвален, но внимавайте да не позволявате на другите да злоупотребяват с него.

Въпреки че вътрешният мир и любовта към другите са от първостепенно значение за вас, не всеки непременно споделя тези ценности. Наблюдавайте обкръжението си и различавайте искрените хора от лицемерите. Тази раздяла може да улесни пътя ви към постигане на мечтите ви.

Значението на възприятието

Вашето възприятие може значително да повлияе на успеха на вашите лични и професионални проекти. Каквато и форма да идентифицирате на първо място, важно е да научите съответните уроци и да ги приложите в живота си. В крайна сметка, както каза писателката Анаис Нин: „Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива, каквито сме“.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Откриване на вашата личност: как вашето възприятие определя вашия успех? Направете теста