Отслабване и наслада: този малко известен плодов сок ще направи чудеса

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Там отслабване е цел, която много хора се стремят да постигнат. За да постигнете това, има множество методи и трикове, някои от които включват използването на натурални продукти. THE сок от нони, все още непознат за широката публика плод, изглежда един от най-ефективните за бързо отслабване. Разберете в тази статия тайните на този чудотворен плодов сок.

Нони: кезако?

Нони е плод от дърво, произхождащо от Азия и Океания, т.нар Morinda citrifolia. Въведен е в Африка, Южна Америка и Европа през вековете. Този зеленикав плод, който прилича на кучешка ябълка, има много терапевтични качества. Наистина, той е богат на витамини, минерали и антиоксиданти, което го прави отличен съюзник за здравето.

Отслабване: сок от нони, този малко познат плод с чудотворни свойства
Отслабване: сок от нони, този малко познат плод с чудотворни свойства

Терапевтичните ползи от нони

Този плод традиционно се използва в няколко страни за лечение на различни здравословни проблеми като:

  • Вирусни инфекции: благодарение на своите имуностимулиращи свойства, нони може да помогне за укрепване на имунната система и по този начин да предотврати вирусни инфекции като грип или гастроентерит.
  • Храносмилателни нарушения: Сокът от нони може да помогне за облекчаване на стомашно разстройство, гадене и подуване на корема със своите противовъзпалителни и спазмолитични свойства.
  • Кожни проблеми: богат на антиоксиданти, нони е полезен за здравето на кожата. Помага в борбата с признаците на стареене и допринася за заздравяването на кожни рани.

Сок от нони: изненадващ съюзник за отслабване

Докато сокът от нони вече е известен с многобройните си терапевтични ползи, той също изглежда е ефективно естествено решение за насърчаване на загуба на тегло. Всъщност няколко проучвания показват, че този плод има свойства, които могат да ви помогнат да отслабнете бързо и устойчиво.

Засилва метаболизма

Сокът от нони съдържа алкалоиди, химически съединения, които действат върху централната нервна система. Един от тези алкалоиди, наречен ксеронин, би засилват метаболизма и следователно да ускори изгарянето на мазнини от тялото. По този начин редовната консумация на сок от нони може да помогне за изгарянето на повече калории в покой.

Регулиране на апетита

Ксеронинът, присъстващ в сока от нони, също би имал ефект върху регулиране на апетита. Всъщност това вещество би насърчило секрецията на серотонин, невротрансмитер, който действа върху контрола на глада. Така, като консумирате сок от нони, може да изпитате намаляване на апетита, което може да улесни загубата на тегло.

Подобрено храносмилане

Както споменахме по-рано, сокът от нони има противовъзпалителни и спазмолитични свойства, които могат да помогнат за облекчаване на храносмилателни разстройства. Доброто храносмилане обаче е от съществено значение за насърчаване на загуба на тегло. Наистина, здравата храносмилателна система улеснява усвояването на хранителните вещества и елиминирането на отпадъците, което улеснява елиминирането на токсини и мазнини.

Как да включите сока от нони в диетата си?

За да се възползвате от отслабващите качества на сока от нони, се препоръчва да го консумирате редовно като част от балансирана и разнообразна диета. Ето няколко съвета как да включите този чудодеен сок в ежедневието си:

  • Подредете го по приоритет чист сок от нони и без добавена захар, за да се избегнат ненужните калории.
  • Започнете с приема на малка доза от сока (около 30 мл) всяка сутрин на празен стомах, след което постепенно увеличете количеството според вашите нужди и поносимост.
  • Комбинирайте сок от нони с други здравословни съставки за приготвяне смутита или някои сок за детоксикация. Например, можете да смесите сок от нони със сок от ябълка, сок от моркови, пресен джинджифил и няколко листа спанак за витаминизиран коктейл за отслабване.

Сокът от нони е непознат съюзник за отслабване, който заслужава да бъде открит. Благодарение на своите стимулиращи, регулиращи апетита и храносмилателни свойства, той може да ви помогне да отслабнете бързо и естествено. Не се колебайте да го включите в ежедневната си диета, за да се възползвате от ползите му върху фигурата и здравето си като цяло.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Отслабване и наслада: този малко известен плодов сок ще направи чудеса