Пълно слънчево затъмнение на 20 април 2023 г. и ретрограден Меркурий: пред очите ни са големи катаклизми за 12-те знака на зодиака!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

азпълно слънчево затъмнение от 20 април 2023 г е голямо астрално събитие, което ще има последствия върху ежедневието ни, особено в астрологичната област. Това затъмнение съвпада с периода на ретрограден живак, планета, свързана с комуникацията и търговията. THE Зодии следователно ще преживеят големи изненади и сътресения през този период.

Какво трябва да знаем за пълното слънчево затъмнение на 20 април 2023 г.?

Пълно слънчево затъмнение настъпва, когато Луната премине между Земята и Слънцето, закривайки напълно или частично слънчевата светлина. На 20 април 2023 г. пълно слънчево затъмнение ще се вижда от части на Австралия, Азия и Океания. Това рядко събитие често причинява промени и смущения в живота ни, особено когато е придружено от други астрални явления, какъвто е случаят с ретроградния Меркурий.

какво влияние ще има слънчевото затъмнение на 20 април 2023 г. върху знаците на зодиака
какво влияние ще има слънчевото затъмнение на 20 април 2023 г. върху знаците на зодиака?

Ретрограден Меркурий: Време на недоразумения и забавяния

Меркурий ретрограден е период, когато изглежда, че планетата Меркурий се забавя и обръща по небето. Въпреки че е само оптична илюзия, този период често е синоним на трудности в комуникацията и обмена. Закъсненията, недоразуменията и неочакваното са нещо обичайно по време на ретроградния Меркурий, който се случва три до четири пъти в годината.

Зодиакалните знаци са най-засегнати от ретрограден Меркурий

Някои хора може да са по-чувствителни към ефектите на ретрограден Меркурий, особено зодиакалните знаци, управлявани от тази планета: Близнаци и Дева. Всички знаци от зодиака обаче трябва да останат бдителни и да вземат предпазни мерки, за да избегнат неудобствата, свързани с този неспокоен период.

пълно слънчево затъмнение
пълно слънчево затъмнение

Комбинираното влияние на пълното слънчево затъмнение и ретроградния Меркурий върху астрологичните знаци

Енергията на пълното слънчево затъмнение, съчетана с ретроградния Меркурий, вероятно ще причини много изненади и катаклизми в живота на 12-те знака на зодиака. Ето един неизчерпателен списък на основните въздействия, които тези астрални явления биха могли да имат върху всеки знак:

 1. Рам: Този период може да ви накара да преразгледате приоритетите си и да поставите под съмнение някои прибързано взети решения.
 2. бик : Пълното слънчево затъмнение и ретроградният Меркурий могат да нарушат любовния ви живот и да ви принудят да се справяте с деликатни ситуации.
 3. Зодия Близнаци: Тези астрални събития могат да предизвикат напрежение във вашите приятелски или семейни отношения, главно поради недоразумения или неизказани неща.
 4. Рак : Работата и ежедневната ви организация може да се обърнат с главата надолу през този период. Бъдете търпеливи и не се поддавайте на емоциите.
 5. лъв: Този астрален съвпад може да подчертае някои неудовлетворености или разочарования, които изпитвате от известно време. Време е да вземете нещата в свои ръце и да направите някои положителни промени в живота си.
 6. Дева : Комбинираните ефекти от пълното слънчево затъмнение и ретроградния Меркурий могат да причинят трудности в общуването с хората около вас, особено във вашата двойка или вашето семейство.
 7. Баланс: През този период може да се наложи да преразгледате определени проекти или амбиции, които вече не отговарят на текущите ви стремежи. Не се страхувайте от промяната и следвайте интуицията си.
 8. Скорпион: Смущенията, причинени от тези астрални явления, могат да повлияят на вашата финансова стабилност. Бъдете внимателни и избягвайте импулсивното харчене.
 9. Стрелец: Пълното слънчево затъмнение и ретроградният Меркурий могат да ви направят по-емоционални и чувствителни от обикновено. Отделете време да се съсредоточите отново върху себе си и да се погрижите за нуждите си.
 10. Козирог: Тези астрални събития могат да ви накарат да поставите под съмнение определени вярвания или сигурност, които са били вкоренени от дълго време. Останете отворени за нови идеи и перспективи.
 11. Водолей: Този период може да ви насърчи да се свържете отново със стари познати или да възобновите минали приятелства. Възползвайте се от възможността да направите равносметка на това, което е важно за вас във вашите взаимоотношения.
 12. Риба: Пълното слънчево затъмнение и ретроградният Меркурий могат да генерират неочаквани и дестабилизиращи ситуации в професионалния ви живот. Останете уверени в уменията си и се адаптирайте към опасностите.

Съвети за преминаване през това бурно време

За да сведете до минимум негативните ефекти от пълното слънчево затъмнение и ретроградния Меркурий, ето няколко полезни съвета:

влияние на пълното слънчево затъмнение върху знаците на зодиака
въздействието на пълното слънчево затъмнение
 • Бъди търпелив : Закъсненията и непредвидените събития са често срещани по време на ретроградния Меркурий. Не се оставяйте да бъдете завладени от разочарование и знайте как да приемате нещата философски.
 • Комуникирайте ясно : Избягвайте недоразуменията, като бъдете точни и кратки в обмена си. Не се колебайте да поискате разяснения, ако е необходимо.
 • Останете гъвкави : Плановете могат да се променят бързо през този период. Адаптирайте се към нови ситуации и бъдете готови да промените хода на вашите проекти, ако е необходимо.
 • Направете крачка назад : Енергията на пълното слънчево затъмнение може да предизвика емоционален катаклизъм. Дайте си време да обмислите и анализирате промените, които настъпват в живота ви.

Накратко, пълното слънчево затъмнение на 20 април 2023 г. и ретроградността на Меркурий ще донесат изненади и сътресения за всички знаци на зодиака. От съществено значение е да сте наясно с тези астрални влияния и да вземете необходимите мерки, за да преминете през този период със спокойствие и устойчивост.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Астрология » Пълно слънчево затъмнение на 20 април 2023 г. и ретрограден Меркурий: пред очите ни са големи катаклизми за 12-те знака на зодиака!