Пъзел: можете ли да добавите съвпадение, за да направите уравнението правилно? Подложете IQ на тест с това предизвикателство!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Готови ли сте да изпробвате уменията си за решаване на проблеми? Подложете IQ на тест с това предизвикателство! Имаме за вас един пъзел, който обикаля социалните мрежи. Днес ви предлагаме този пъзел: можете ли да добавите съвпадение, така че уравнението 5+5+5+5=555 да е вярно?

Тестовете за интелигентност са много популярни и решаването им може да бъде забавно. Тестовете за интелигентност включват различни пъзели и умствени задачи. Предизвикателствата също са много популярни в социалните мрежи и могат да осигурят забавно и предизвикателно време. През последните години загадките стават все по-популярни в различните мрежи.

Днес искаме да ви предложим това предизвикателство и да проверим IQ-то ви. Вашата задача е да добавите съвпадение, така че уравнението 5+5+5+5=555 да е вярно. Можете ли да се справите с предизвикателството? Нямаме търпение да видим дали ще успеете да го разгадаете!

Пъзел на деня: можете ли да добавите съвпадение, за да направите уравнението правилно?

Предлагаме ви този пъзел и нямаме търпение да видим дали ще успеете да го разгадаете! За целта трябва да наблюдавате внимателно и да се концентрирате. Това изисква и нестандартно мислене и различен подход. Не се опитвайте непременно да направите изчислението, а се опитайте да намерите друг начин да използвате дадената информация.

пъзел _ добавете съвпадение, за да направите уравнението правилно
Пъзел с мачове

Вашата задача е да добавите съвпадение, така че уравнението 5+5+5+5=555 да е вярно. Можете ли да се справите с предизвикателството? Надяваме се, че ще успеете да решите този пъзел! И така, готови ли сте да изпробвате IQ-то си?

След като намерите решение, не забравяйте да споделите резултата с приятелите си. Пъзелите могат да бъдат много стимулиращи за ума и са чудесен начин да упражнявате своята креативност. Те могат да се използват и за изучаване на основите на математиката и за развиване на математическите умения.

Надяваме се, че това предизвикателство ще събуди ума ви и ще успеете да намерите решението. Важно е да отделите време, за да наблюдавате ситуацията и да се концентрирате върху решаването на този пъзел. И така, какво чакате?

Решението на пъзела: готови ли сте?

Надяваме се, че сте отделили време да помислите върху този пъзел и нямате търпение да откриете решението. Това предизвикателство е много популярно в социалните мрежи като Facebook, Twitter и Instagram. Има дори групи, създадени специално за решаване на този тип пъзели.

пъзел _ добавете мач, за да направите уравнението правилно - решение
Решението на пъзела

Сега ще ви дадем решението на този пъзел. Но преди това бихме искали да поздравим всички, които са отделили време, за да я изпробват! Решението е да добавим съвпадение към първия знак +, за да го превърнем в 4. Така получаваме 545+5+5=555.

Не забравяйте да споделите решението с приятелите си и да ги предизвикате! Нямаме търпение да видим кой ще го направи!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Пъзел: можете ли да добавите съвпадение, за да направите уравнението правилно? Подложете IQ на тест с това предизвикателство!