По-малко от 2,35 % от населението намират правилния резултат за по-малко от 15 секунди. Можете ли да го направите?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

През последните години енигмина пъзел игри и интелектуални предизвикателства са много популярни в интернет и социалните мрежи. Тези предизвикателства ни позволяват да използваме когнитивните си способности за решаване на сложни проблеми и да стимулираме ума си.

Днес ви каним да проверите коефициента си на интелигентност, като се опитате да решите следното предизвикателство: Изчислете следното уравнение: 15-1(12÷4+1). Важно е да запомните основните правила за пресмятане.

Имате ли необходимото, за да бъдете един от гениите, които могат да направят това изчисление за по-малко от 15 секунди? Тествайте своя коефициент на интелигентност и нека започнем! Тестовете за коефициент на интелигентност са мярка за интелигентността и когнитивните способности на човека.

Резюме на страницата

IQ тест: ще намерите ли правилния резултат?

IQ тестовете и мозъчните загадки са логически тестове, които помагат да се оцени вашата нивото на интелигентност на даден човек. При тези тестове участниците трябва да решават математически задачи или абстрактни въпроси. В този случай задачата е да се изчисли следното уравнение: 15-1(12÷4+1)=?

IQ тест - Какъв е резултатът от това изчисление?
IQ тест

За да направите това, е важно да се запомнят основните правила за изчисляванекато приоритети на работа и умножение и деление преди събиране и изваждане. След като тези принципи бъдат разбрани и приложени, ще бъде лесно да намерим отговора на нашия въпрос.

За да постигнете успех в тестовете за интелигентност и загадките, е важно да се концентрирате и да прилагате основните правила за изчисляване. Концентрацията е ключът към успешното справяне с тези предизвикателства и постигането на напредък. Тя ни позволява да подобрим уменията си за решаване на проблеми и познавателните си способности. Тестовете за интелигентност и гатанките са много интересни упражнения, които ни дават възможност да приложим знанията си на практика.

Прочетете също:   Някои хора плачат след оргазъм, но знаете ли откъде идва този феномен?

Решението на предизвикателството се разкрива

Поздравления за всички, които приеха това предизвикателство и си направиха труда да намерят решението. Правилният отговор беше 11. Можем да стигнем до този резултат, като направим следните изчисления: 15-1(12÷4+1) = 15-1(3+1) = 15-4 = 11.

IQ тест - Какъв е резултатът от това изчисление - решение
Решение

Независимо дали сте намерили правилния отговор, не се колебайте да споделите това предизвикателство с приятелите и семейството си в социалните мрежи и да им дадете възможност да приемат предизвикателството.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » По-малко от 2,35 % от населението намират правилния резултат за по-малко от 15 секунди. Можете ли да го направите?