По-малко от 3 % от участниците са намерили правилния резултат. И все пак това математическо предизвикателство е толкова просто!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Пъзелите и интелектуалните предизвикателства са много популярни в интернет и социалните мрежи. Игрите за мислене са чудесен начин да стимулирате мозъка си и да изпробвате математическите си умения. Днес ви предлагаме едно математическо предизвикателство, което ще провери коефициента ви на интелигентност: намерете решението на това уравнение за по-малко от 25 секунди! Ще се справите ли с предизвикателството?

В този тест целта е проста: да се изчисли резултатът от последното уравнение. За да успеете, трябва да намерите стойностите на различните елементи: ябълка, тетрадка и молив.

Мислите, че сте добри в математиката? Тогава го докажете! Можете ли да се справите с предизвикателството? Тогава нека започнем!

Резюме на страницата

IQ тест: изчислете резултата от уравнението за по-малко от 25 секунди

Тестовете за интелигентност са чудесен начин да проверите математическите и логическите си умения, като поставите на изпитание способността си да решавате уравнения. пъзели. Целта на това предизвикателство е да се изчисли резултатът от уравнениес помощта на прости предмети: ябълка, тетрадка и молив.

IQ тест - решаване на уравнението ябълка книга молив
IQ тест

Въпреки че задачата може да изглежда трудна в началото, трябва да помним, че това не е загадка, а по-скоро упражнение, предназначено да оцени нашата интелигентност. Ключът към успешното преминаване на този тест е да се намери стойността на всеки елемент и да се изчисли крайният резултат.

Когато се сблъскваме с този тип упражнения, е важно да отделим време, за да помислим за потенциални решения и да разгледаме внимателно всеки елемент.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината

Използването на математическите инструменти, с които разполагаме, може да бъде полезно за намирането на правилния резултат и е най-добре да започнем с прост проблем, преди да преминем към по-сложен въпрос. След като намерим решението, можем да преминем към следващия етап на теста за интелигентност.

Решението на вашето математическо предизвикателство е разкрито!

Правилният отговор е 7! Благодарение на упоритостта и работата в екип хората намериха решението, като описаха подробно всеки ред.

Първият ред показваше, че всяка ябълка струва 5, вторият – че един паунд струва 8, а третият – че всеки молив струва 10.

И накрая, изчислението на последния ред дало правилния отговор: ябълка (5) – книга (8) + молив (10) = 7.

Най-сърдечно благодарим на всички, които приеха това предизвикателство и прекараха време в търсене на решение.

Прочетете също:   Някои хора плачат след оргазъм, но знаете ли откъде идва този феномен?

Не се колебайте да споделите това предизвикателство в социалните мрежи, за да могат и други хора да приемат същото предизвикателство.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » По-малко от 3 % от участниците са намерили правилния резултат. И все пак това математическо предизвикателство е толкова просто!