Почистването на чекмеджето за препарати с лимон е най-ефективният трик за безупречен резултат

Редовната употреба на пералнята понякога причинява натрупване на остатъци в чекмеджето за перилен препарат. За да избегнете неприятните миризми и да гарантирате оптимална чистота на вашето пране, важно е това отделение да се почиства редовно. Разберете как да използвате лимон за да направите тази задача по-лесна и по-ефективна.

Ползите от лимона за почистване на чекмеджето за перилен препарат

Известен със своите дезинфекциращи и обезмасляващи свойства, лимонът е чудесен съюзник за преодоляване на мръсотията във вашата пералня. Благодарение на естествената си киселинност, той позволява:

Как да почистите чекмеджето за перилен препарат с лимон
Как да почистите чекмеджето за перилен препарат с лимон?
 • Разтворете остатъците от перилен препарат и омекотител;
 • Елиминирайте бактериите и мухъла;
 • Неутрализира лошите миризми;
 • Почистете и осветете пластмасовите или метални повърхности.

Освен това лимонът е екологично и икономично решение в сравнение с търговските почистващи продукти.

Лесен метод за почистване на чекмеджето за перилен препарат с лимон

Подготовка на необходимите материали

За да изпълните тази почистваща мисия, ще ви трябва:

 1. Лимон;
 2. Използвана гъба или четка за зъби;
 3. Чиста кърпа;
 4. Топла вода.
Лимон за безупречно чекмедже за перилен препарат
Лимон за безупречно чекмедже за перилен препарат

Стъпки за почистване на чекмеджето за перилен препарат с лимон

Ето стъпките, които трябва да следвате, за да получите чисто и без остатъци чекмедже за перилен препарат:

 1. Извадете чекмеджето за перилен препарат от пералната машина: Повечето перални позволяват това отделение да се извади лесно чрез издърпване. Консултирайте се с ръководството за потребителя, ако срещнете затруднения;
 2. Нарежете лимона на две половини: Може да използвате и чист лимонов сок, ако нямате под ръка;
 3. Натрийте лимона директно върху мръсните части: Киселинността на лимона действа като естествено средство за отстраняване на петна и разтваря остатъците, натрупани в чекмеджето за перилен препарат;
 4. Четкайте труднодостъпните места: Използвайте стара четка за зъби или гъба, за да изтъркате и премахнете упоритите замърсявания;
 5. Изплакнете обилно с топла вода: Не забравяйте да отстраните всички остатъци от лимон, за да предотвратите твърде силната миризма на прането ви;
 6. Подсушете чекмеджето за перилен препарат с чиста кърпа: Преди да го поставите обратно в машината, уверете се, че е напълно сух, за да предотвратите размножаването на бактерии и мухъл.

Допълнителни съвети за най-добри резултати

За да завършите това почистване, ето някои допълнителни съвети:

почистете чекмеджето за перилен препарат с лимон и бял оцет
почистете чекмеджето за перилен препарат с лимон и бял оцет

Комбинирайте лимон и бял оцет за мощен дует

THE бял оцет, подобно на лимона, е известен със своите свойства за отстраняване на котлен камък и дезинфекция. Комбинирайки тези две съставки, ще получите страхотна смес срещу мръсотия. Разредете лимонов сок с бял оцет и изсипете сместа върху гъба, преди да изтъркате чекмеджето за препарат.

Пуснете празен цикъл на пране

За да поддържате хигиената на вашата перална машина, се препоръчва редовно да извършвате празен цикъл на пране, без пране или продукт. Просто добавете чаша лимонов сок или бял оцет към барабана, след което пуснете програма с висока температура (минимум 60°C).

Редовно почиствайте уплътнението на вратата

Не забравяйте да проверите и почистите и гуменото уплътнение на вратата на пералнята, което също може да съдържа остатъци и мухъл.

В обобщение, лимонът е силен съюзник за ефективно и естествено почистване на чекмеджето за перилен препарат на вашата пералня. Благодарение на своите обезмасляващи и дезинфекциращи свойства, той елиминира замърсяванията и лошите миризми, като същевременно щади околната среда.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » Почистването на чекмеджето за препарати с лимон е най-ефективният трик за безупречен резултат