Повечето хора, които се опитаха да решат този IQ тест, не намериха решението за по-малко от 30 секунди!

Тази математическа гатанка стана вирусна като много IQ тестове на сайта, оставяйки хората в социалните медии в недоумение. можеш ли да го решиш

Математическите пъзели могат да бъдат трудни за решаване. Колкото повече практикувате, толкова по-бързо ще можете да ги разрешите, особено ако времето е малко. На пръв поглед, тези числа и уравнения могат да изглеждат сложнино всъщност са доста лесни за разбиране, след като свикнете с тях.

Ако искате да подобрите уменията си в решаване на проблемиежедневната практика е от съществено значение. За да ви помогнем да започнете, създадохме математически пъзел за вас. Решението не е толкова трудно за намиране.. Просто използвай малко логика и да не търси сложност там, където я няма. Ние не сме тук, за да ви дадем тест за интелигентност но само за вас, за да отделите момент на интелектуална релаксация.

Това математически пъзел е идеален за всички възрасти, независимо дали сте ученик, който поправя за изпити, или възрастен, който иска да поддържа своите математически умения. Освен това, за тези, които са родители, това е забавен начин да заемат децата по интелигентен начин през уикенда.

IQ тест - какви са стойностите на X и Y
Тест за интелигентност: какви са стойностите на X и Y?

Хиляди интернет потребители се опитаха да разрешат тази загадка, която стана вирусна, но досега огромното мнозинство остават озадачени, опитвайки се да намерят решението за по-малко от 45 секунди, без да успеят.

Стойностите на x и y са това, което трябва да откриете в този пъзел. Късмет ! И преди всичко, забавлявайте се!

На този етап трябва да имате отговорите. Въпреки това, ние ще ги разкрием тук, за да можете да проверите изчислението си.

IQ тест - какви са стойностите на X и Y - решение
Решение за IQ тест

Ето пълните подробности за изчислението, за да стигнете до решението и да дефинирате стойностите на X и Y:

  • 3+15 = 18 -> 18/2 = 9
  • 15+7 = 22 -> 22/2 = 11
  • 7+19 = 26 -> 26/2 = 13
  • 9+11 = 20 -> 20/2 = 10
  • По същия начин: 11+13 = 24 -> 24/2 = 12

Тогава X е равно на 12

Сега, след като знаем стойността на X (12), можем да направим изчисленията, за да намерим стойността на Y: 10+12 = 22 -> 22/2 = 11

Тогава Y е равно на 11

Намерихте ли верния отговор? За нас беше удоволствие да споделим това математическо предизвикателство с вас и се надяваме, че ви е харесало да търсите решението.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Повечето хора, които се опитаха да решат този IQ тест, не намериха решението за по-малко от 30 секунди!