Предизвикваме ви да преминете този IQ тест за по-малко от 60 секунди. Смятате ли, че сте един от най-умните?

Гатанката с часовника, калкулатора и електрическата крушка е най-новата математическа гатанка, която е на мода в WhatsApp и Facebook. За тази гатанка трябва да намерим отговора на уравнението “часовник + калкулатор x електрическа крушка”. Може да изглежда трудно, но всъщност е доста просто, ако използвате своите математически умения, логика и чувство за наблюдение.

Ако сте заседнали в пъзела, не се притеснявайте, ние сме тук, за да ви помогнем. Ние ви даваме решението и подробно изчислението в долната част на статията, за да можете да проверите отговора си на този популярен IQ тест.

Тест за интелигентност: математическа загадка, която изисква логика и наблюдателност

IQ тест - намерете резултата от последното уравнение
тест за интелигентност

Има тонове и тонове пъзели от този вид в интернет, но ние особено харесахме този, както и този, и затова го споделяме с вас днес. Всъщност по-голямата част от хората, които се втурнаха към дайте отговор за по-малко от 60 секунди просто бяха грешни.

Ето защо ние настояваме, че е изключително важно да се концентрирате и да запомните добре правилата на елементарните изчисления. Зависи от теб ! Ще се видим по-долу за отговора на тази математическа загадка и подробностите за изчислението.

Отговорът на загадката за часовника, калкулатора и електрическата крушка

Ако получите правилния резултат, преминавате към следващото математическо предизвикателство. Ако не сте намерили правилния отговор, отделете няколко минути прочетете подробностите и вижте кога сте направили грешка. Отговорът е: 333. Поздравления, ако сте го намерили!

Как да получите правилния резултат? Ето подробностите за изчислението на тази енигма

За да решим този пъзел, трябва да намерим стойността на три предмета: часовник, калкулатор и електрическа крушка.

IQ тест - намерете резултата от последното уравнение - решение
Решение

Нека първо намерим стойността на часовника. Първият детайл, който изскача, е часът, показан на всеки от 3-те часовника. Това ни дава 9 сутринта + 9 сутринта + 3 сутринта = 21. Следователно часовникът приема стойността на времето, което показва.

Сега нека намерим стойността на един калкулатор. Има три калкулатора, така че 30/3=10. Но както ви казахме, важно е да се обърне внимание на всеки детайл. Погледнете числата, написани на всеки калкулатор: 1+2+3+4=10. в този конкретен случайкалкулаторът има стойност 10.

Сега да преминем към стойността на електрическата крушка. 1 електрическа крушка + 1 електрическа крушка – 1 електрическа крушка = 15, така че 2 електрически крушки – 1 електрическа крушка = 15. Помните ли правилата за уравнения? А крушка с 5 светлини отгоре следователно е равно на 15. 2×15-15=15.

Обърнахте ли внимание на детайла? Крушка с 5 светлини е равна на 15. Крушка само с една светлина тогава е равна на 15/5=3.

И така, нека да отидем на последния ред. Ако сте следвали добре и сте наблюдавали добре всеки детайл, сега можете да намерите решението на проблема.

Разглеждайки последното уравнение и всеки детайл в него, получаваме следното уравнение: Часовник, който показва 9 часа + калкулатор, който показва “1224” x 3 крушки, всяка от които има 4 светлини. Всичко, което трябва да направите, е да приложите правилата за изчисление, за да стигнете до следния резултат:

  • 9 + (1+2+2+4) x (3x(4×3))
  • = 9 + 9 х 36
  • = 9 + 324
  • = 333

Крайният резултат наистина е 333.

Хареса ли ви този пъзел? Разкажете го и предизвикайте хората около вас, като споделите този тест около вас.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Предизвикваме ви да преминете този IQ тест за по-малко от 60 секунди. Смятате ли, че сте един от най-умните?