Премахнете целулита: този много основен спорт е идеален за премахване на портокаловата кожа за няколко седмици

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Когато става въпрос за борба с целулита, тази грозна портокалова кожа, която се появява по бедрата, дупето и понякога дори средната част, може да е трудно да се разбере кой спорт е най-подходящ за постигане на това. За щастие имаме отговора: въже за скачане. Този прост, но изключително ефективен спорт може да ви помогне да премахнете целулита и да си възвърнете гладката и стегната кожа.

Защо скачането на въже е толкова ефективно срещу целулита?

Има няколко причини, поради които скачането на въже е особено подходящо за борба с целулита:

 • Привличане на целевите мускули: с помощта на въже за скачане се ангажират активно мускулите на бедрата и седалището, където обикновено има целулит. Това позволява да се стегнат тези зони и по този начин да се намали появата на портокалова кожа.
 • Подобрено кръвообращение: скачането на въже също така насърчава по-доброто кръвообращение в краката и задните части. Оптималното кръвообращение предотвратява появата на целулит и допринася за неговото премахване.
 • Изгаряне на калории: Скачането на въже е интензивно кардио упражнение, което изгаря много калории за кратко време. По този начин помага за отслабване и следователно за намаляване на целулита, свързан с излишните мазнини.
идеалният спорт за премахване на целулита
идеалният спорт за премахване на целулита

Как да интегрирате скачането на въже в спортната си рутина?

Скачането на въже е лесно упражнение за интегриране в спортната ви рутина, независимо дали сте начинаещ или експерт. Ето няколко съвета, които да ви помогнат:

Намерете подходящо въже за скачане

Изберете въже за скачане, което отговаря на вашия размер и нужди. Регулируемите въжета за скачане са идеални за намиране на перфектната дължина, докато въжетата с тежести осигуряват още по-интензивна тренировка за бедрата и задните части.

Задайте честота на обучение

За най-добри резултати се препоръчва да скачате на въже поне три пъти седмично. Можете постепенно да увеличите продължителността и интензивността на вашите сесии в зависимост от вашето фитнес ниво.

Вариация на упражненията

Не се колебайте да променяте упражненията с вашето скачащо въже, за да привлечете различни мускулни групи и да избегнете монотонността. Например, редувайте прости скокове, скокове със събрани крака или дори кръстосани скокове, за да работите върху различни аспекти на вашето физическо състояние.

Пример за антицелулитна програма с въже за скачане

За да ви помогнем да започнете, ето пример за антицелулитна програма, базирана на скачане на въже:

 1. Загрявам : започнете с 5 минути лека загрявка, като маршируване на място или скачане.
 2. Единични скокове: продължете с 3 серии от 30 единични скока, като правите 30 секунди почивка между всяка серия.
 3. Скокове със събрани крака: след това изпълнете 3 серии от 20 скока с двата крака заедно, като правите 30 секунди почивка между всяка серия.
 4. Напречни скокове: завършете тренировката си с 3 серии от 10 кръстосани скока, като правите 30 секунди почивка между всяка серия.
 5. Възстановяване: завършете с 5 минути активно възстановяване, като маршируване на място или леко разтягане на мускулите.

Други ползи за здравето от скачането на въже

Освен премахването на целулита, скачането на въже има няколко ползи за здравето:

 • Укрепване на сърдечно-съдовата система: скачането на въже подобрява вашата издръжливост и сърдечно-съдов капацитет.
 • Мускулно тонизиране: освен бедрата и задните части, въжето за скачане натоварва и мускулите на гърба, ръцете и корема.
 • Поддържане на костната плътност: като всяко ударно упражнение, скачането на въже помага за поддържане на добра костна плътност и предотвратява остеопорозата.
 • Облекчаване на стреса: накрая, редовното практикуване на скачане на въже може да помогне за облекчаване на стреса и подобряване на общото ви благосъстояние.

Скачането на въже е ефективен начин да се отървете от целулита и да се насладите на много други ползи за здравето. Интегрирайте го в спортната си рутина днес и наблюдавайте резултатите върху портокаловата си кожа!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Премахнете целулита: този много основен спорт е идеален за премахване на портокаловата кожа за няколко седмици