Разкаяние и чувства: 10 съвета как да напишете искрено писмо, за да бъдете простени

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Когато направите грешка в романтична връзка, често е трудно да намерите точните думи, за да изразите угризенията си и да поискате прошка. Писането на прочувствено писмо може да бъде чудесен начин да дадете воля на чувствата си и да покажете на партньора си, че наистина съжалявате за случилото се. Ето 10 съвета, които ще ви помогнат да напишете това извинително писмо и да се свържете отново с половинката си.

Прекарайте време в мислене, преди да започнете

Преди да вземете писалката си, дайте си момент на размисъл, за да анализирате какво е довело до настоящата ситуация. Опитайте се да разберете защо сте постъпили по този начин и какви са последствията за връзката ви. Това ще ви позволи да напишете искрено и трогателно писмо.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината
10 съвета за писане на искрено писмо, за да бъдете простени като двойка
10 съвета за писане на искрено писмо, за да бъдете простени като двойка

Изберете правилното време за писане

Важно е да изберете време, когато сте спокойни и отпуснати, за да напишете писмото си. Ако сте стресирани или прекалено емоционални, може да не сте в състояние правилно да изложите мислите си на хартия. Отделете необходимото време, за да се концентрирате и да намерите правилните думи.

Започнете с извинение

От началото на писмото си кажете ясно, че съжалявате и че искрено съжалявате за случилото се. Използвайте прост, директен език, за да покажете на партньора си, че поемате отговорност за действията си. Например : ” Преди всичко бих искал да поднеса моите искрени извинения за…“.

Изразете угризенията си

Важно е да опишете подробно угризението, което изпитвате. Обяснете как тази ситуация ви засяга и подчертайте, че разбирате отрицателното въздействие, което оказва върху връзката ви. Споменете също, че сте осъзнали грешките си и че сте готови да положите усилия за подобряване на ситуацията.

Пример:

„Изпитвам дълбоко съжаление за случилото се, защото знам колко те нарани и ядоса. Сега разбирам колко много това може да е разклатило доверието, което имахте в мен. »

Проявете емпатия

Поставете се на мястото на партньора си и си представете как се чувства той/тя. Изразете своето разбиране и състрадание към нейното страдание и покажете, че сте готови да се вслушате в нейните чувства. Това може да му помогне да успокои гнева му и да го накара да иска да ви прости.

Прочетете също:   Някои хора плачат след оргазъм, но знаете ли откъде идва този феномен?

Давайте обяснения, без да се опитвате да се оправдавате

В писмото си опишете накратко обстоятелствата, довели до неправомерното поведение. Все пак внимавайте да не настоявате твърде много на тези обяснения, за да не оставите впечатлението, че се опитвате да се освободите от митница. Просто признайте своя дял от отговорността и изразете готовността си за промяна.

Предложете конкретни решения

Покажете на партньора си, че сте готови да предприемете действия, за да поправите грешките си и да предотвратите това да се случи отново. Предложете конкретни действия, които можете да предприемете заедно, за да продължите напред и да укрепите връзката си.

Пример:

„За да предотвратя това да се случи отново, съм готов да отида на терапия за двойки с вас или да инвестирам повече в ежедневната ни комуникация. »

Потвърдете отново чувствата си

Важно е да напомните на партньора си, че все още го обичате и искате да запазите връзката си. Изразете искрените си чувства и подчертайте щастливите моменти, които сте споделили заедно.

Прочетете също:   Ето четирите стила на привързаност в любовта: как да ги идентифицирате и да откриете своя?

Пример:

„Въпреки тази грешка, знай, че любовта ми към теб остава непокътната и че ще направя всичко, за да намеря съучастието и щастието, които сме познавали. »

Нека сърцето ви говори

И накрая, не се колебайте да оставите сърцето си да говори и да използвате меки и нежни думи, за да докоснете партньора си. Едно искрено и вълнуващо писмо понякога има по-голямо въздействие от дълга реч.

Поднесете символичен подарък към писмото

За да подсилите ефекта от писмото си и да покажете колко много искате да бъдете простени, можете да поднесете символичен подарък на партньора си. Изберете нещо, което представлява вашата любов или важен момент от вашата история.

Като следвате тези съвети, можете да напишете искрено и трогателно писмо, което ще трогне партньора ви и може би ще го накара да поиска да ви прости.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Разкаяние и чувства: 10 съвета как да напишете искрено писмо, за да бъдете простени