Създават ли ви проблеми летящите мравки? Тези съвети ви позволяват да се отървете от него ефективно по естествен начин

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

THE летящи мравки са насекоми, които могат да нахлуят в домовете и градините ни, причинявайки неудобства и понякога дори щети. За да се отървете от тези нежелани неща, има няколко бабини съвета, които са лесни, естествени и ефективни. Открийте в тази статия как да премахнете летящите мравки с някои общи продукти и техники.

Използване на бял оцет за отблъскване на летящи мравки

Почистване на повърхности с бял оцет

THE бял оцет е естествен продукт с множество предимства, особено ефективен срещу насекоми като летящи мравки.

За да използвате бял оцет, за да отблъснете тези натрапници, просто почиствайте редовно повърхностите, където има вероятност да се появят, като кухненски плотове, прозорци и врати.

как да се отървем от летящите мравки
как да се отървете от летящи мравки?

Разредете една част бял оцет с две части вода, след което изсипете тази смес в спрей бутилка. Напръскайте върху третираните повърхности, след което избършете с чиста и суха кърпа.

Тази техника не само почиства повърхностите, но също така елиминира следите от феромони, оставени от мравките, което ги отблъсква.

Капани с бял оцет

Друг трик е да направите капани с бял оцет за улавяне на летящи мравки. За да направите това, смесете една част бял оцет с две части вода и добавете няколко капки течност за миене на съдове.

Изсипете тази смес в малки, плитки контейнери (като капачки за бутилки) и ги поставете близо до местата, където сте забелязали наличието на летящи мравки. Насекомите ще бъдат привлечени от миризмата на оцета и след това ще се удавят в сместа.

отблъсква летящите мравки по естествен път
отблъсква летящите мравки по естествен път

Естествени бариери за борба с летящите мравки

За да предотвратите достъпа на летящи мравки до къщата или определени зони, можете да създадете естествени язовири чрез използване на определени съставки, които тези насекоми не харесват:

  • Смляно кафе : Разпръснете утайка от кафе около прозорците и вратите.
  • Тебешир: Начертайте линия с тебешир върху первазите на вратите и около прозорците.
  • цитрусови плодове: Поставете цитрусови кори, като портокали или лимони, близо до входните точки на мравките.
  • Лавандула: Поставете изсушени цветя от лавандула в сашета и ги поставете там, където има вероятност да минат мравки.

Тези естествени язовири са предназначени да създадат бариера срещу миризми, която ще отблъсне летящите мравки и ще им попречи да нахлуят в дома ви.

съвети за премахване на летящи мравки
съвети за премахване на летящи мравки

Премахване на гнезда на летящи мравки

За да се отървете завинаги от летящите мравки, важно е да ги локализирате и премахнете гнезда. Те могат да бъдат разположени в земята, под калдъръма, в стените или дори в дърветата. За да ги унищожите, ето няколко съвета:

  1. Сварете два литра вода и добавете към нея половин литър бял оцет, след което изсипете сместа върху гнездото. Този метод е доста ефективен срещу гнезда, разположени на земята.
  2. Използвайте естествен инсектицид на базата на пиретрум (растение с инсектицидни свойства), като следвате внимателно инструкциите на производителя. Напръскайте този инсектицид директно върху гнездото, в идеалния случай през нощта, когато летящите мравки са по-малко активни.
  3. Ако гнездото е трудно достъпно, обадете се на професионалист по борба с вредителите, който ще знае как да използва подходящите техники и продукти, за да премахне летящите мравки без риск за вас и околната среда.

В обобщение, за да премахнете летящите мравки и да предотвратите тяхното нашествие, има няколко метода и бабини трикове, базирани на бял оцет, естествени бариери и премахване на гнезда. Не се колебайте да приемете тези прости, екологични и икономични техники, за да се отървете от тези нежелани неща.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » Създават ли ви проблеми летящите мравки? Тези съвети ви позволяват да се отървете от него ефективно по естествен начин