Тайните на женската изневяра: ето 10 причини и издайнически признаци, които ги карат да изневеряват на партньора си

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Има тема, която винаги буди много любопитство и въпроси: изневярата. Ако това се отнася както за мъжете, така и за жените, интересно е да се види какво кара жените да изневеряват. В тази статия ще разгледаме 10 причини и признаци, които могат да обяснят изневярата на жените.

1. Недоволство в двойката

Една от най-честите причини, които карат жените да изневеряват, е чувството на неудовлетвореност от романтичната им връзка. Това може да бъде емоционални или сексуални. След това някои жени се стремят да запълнят тази празнина, като имат извънбрачна връзка.

Прочетете също:   3 безупречни стратегии да кажете на някого, че не се интересувате от връзка

2. Рутина

Рутината понякога се налага коварно в двойката и може да доведе до известна монотонност и скука. Жените, както и мъжете, могат да бъдат изкушени да търсят вълнение и новост живеещи в извънбрачна връзка.

Как да открием рутината?

 • Липса на комуникация между партньорите
 • Намалена привързаност и ежедневно внимание
 • Общо чувство на скука и умора
защо жените са неверни
защо жените са неверни

3. Липса на самочувствие

Понякога измамените жени са тези, които се съмняват в себе си и способността си да угодят. По този начин те могат да бъдат изкушени да търсят утвърждаване и самочувствие с друг партньор за успокоение.

4. Отмъщение

Някои жени може да решат да изневерят от дух на отмъщение след предателство, спор или чувство за несправедливост в двойката. Тогава изневярата става вид наказание, наложено на друг.

Признаци, че съпругата изневерява за отмъщение:

 1. Тя често изтъква грешките на партньора си
 2. Изглежда ядосана и негодуваща
 3. Тя възприема провокативно поведение към партньора си

5. Нерешени проблеми

Една двойка може да премине през различни кризи и трудности. Ако някои проблеми не бъдат разрешени и продължават да създават напрежение и чувство на неудовлетвореност, изневярата може да изглежда като временно бягство пред лицето на тези трудности.

Прочетете също:   Положително мислене: Тайната, която най-щастливите хора не искат да знаете!

6. Желанието за съблазняване

Нуждата да съблазняват и да бъдат съблазнявани е естествена за хората. За някои жени това желание за съблазняване може да ги накара да търсят нови партньори, в търсене на адреналинът и вълнението от завоеванието.

Признаците на жена, която се стреми да съблазни:

 • Тя отдава голямо значение на външния си вид.
 • Често търси комплименти и внимание
 • Тя флиртува с други хора пред партньора си

7. Влиянието на околните

Хората около една жена могат да повлияят на нейния избор и поведение, включително когато става дума за изневяра. Ако някои приятели или познати имат извънбрачни връзки и изглеждат изпълнени, това може насърчават жените да следват техния пример.

8. Неизказаното и разочарованието

Често двойката натрупва неизказани неща и разочарования с течение на времето. Тези чувства могат да доведат до прогресивно влошаване на връзката и да насърчат жената да търси утеха и изслушване от друг мъж.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината

Какви са тези неизказани думи и разочарования?

 1. Липса на комуникация относно нуждите и очакванията на всеки
 2. Негодуванието поради неспазени обещания или минали предателства
 3. Взаимни неразбирателства и чувство за несправедливост

9. Липса на ангажираност

Ако една жена усети липса на ангажираност и сериозност от партньора си, тя може да се изкуши да потърси друга връзка, за да се защити емоционално. Изневярата тогава може да бъде начин да се дистанцираш към партньора си.

10. Сексуална неудовлетвореност

И накрая, жените могат да бъдат неверни поради сексуално неудовлетворение в двойката. Тази нужда от реализация може да ги накара да търсят различни сексуални преживявания с други партньори.

Причините за женската изневяра са многобройни и сложни. От съществено значение е двойката да комуникира редовно и искрено относно своите очаквания, желания и разочарования, за да предотврати този тип ситуации.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Тайните на женската изневяра: ето 10 причини и издайнически признаци, които ги карат да изневеряват на партньора си