Тази математическа гатанка е създадена за гении. Можете ли да решите този IQ тест за по-малко от 45 секунди?

Пъзелите и пъзел игрите станаха много популярни в интернет и социалните мрежи напоследък, предоставяйки на участниците интелектуални предизвикателства, които те могат да решават и споделят с приятелите си. Тестовете IQ са някои от популярните предизвикателства, защото позволяват на хората да измерват интелигентността си. Тази математическа гатанка е създадена за гении, така че можете ли да решите този IQ тест за по-малко от 45 секунди?

Преди да започнем, нека първо видим подробно целта на предизвикателството. IQ тестовете са полезни инструменти за измерване на интелектуалния капацитет и ниво на умения на дадено лице. Те са предназначени да оценяват умствените умения, логическите умения и способността за решаване на проблеми. Има различни видове IQ тестове, всеки от които има свой собствен начин за тестване на интелигентността на човек.

Тестовете могат да се фокусират върху различни области, включително памет, внимание, критично мислене и решаване на проблеми. Тестовете за интелигентност могат да бъдат чудесен начин хората да разберат своето интелектуално ниво и да идентифицират области, в които могат да подобрят уменията си.

IQ тест: Намерете липсващото число в последния квадрант, като намерите логиката на изчислението

Тестовете за интелигентност и гатанки са начини да оценим умствените си способности. Можем да решим някои пъзели, за да проверим нивото си на логика и проницателност. Намерете липсващото число в последния квадрант, като намерите логика на изчисление е класически и популярен пример за този тип тестване.

Математическа гатанка - кое е липсващото число в последния квадрант
Математическа гатанка – кое е липсващото число в последния квадрант

Тази задача изисква повече от просто изчисление, защото е необходимо да се разбере математически принципи зад числата и намерете верния отговор. Това може да бъде забавна дейност, която да правите сами или с приятели, но може да се използва и за оценка на нашите аналитични умения.

IQ тестовете и загадките са предизвикателства, които изискват концентрация и внимание за постигане на желания резултат. Намирането на липсващото число в последния квадрант е много класически и популярен пример.

Ключът към успеха в този вид предизвикателство е да разберете математическите принципи зад числата и да намерите правилната логика на изчисление. Следователно, за да получите задоволителни резултати, трябва да отделите време, да се концентрирате и внимателно да анализирате предоставената информация.

Решението на IQ теста за гении е разкрито!

Решихме предизвикателството! Отговорът беше 169. Бихме искали да благодарим на всички, които се опитаха и отделиха време в опити да намерят решението.

Математическа гатанка - кое е липсващото число в последния квадрант - решение
Решение

Беше трудна задача, но благодарение на информацията, предоставена от първия квадрант (6+4=10 и 10×10=100), втория квадрант (6+5=11 и 11×11=121), третия квадрант ( 5+9=14 и 14×14=196) и последния квадрант (9+4=13 и 13×13=169), успяхме да стигнем до верния отговор. Споделете това предизвикателство с приятелите си в социалните мрежи, за да видите кой може да намери правилния отговор!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тази математическа гатанка е създадена за гении. Можете ли да решите този IQ тест за по-малко от 45 секунди?