Тест за интелигентност: има две кибритени клечки, които трябва да премахнете, за да стане уравнението правилно. Ще намерите ли решението за по-малко от 25 секунди?

В свят, в който пъзелите, пъзел игрите и интелектуалните предизвикателства стават все по-популярни в интернет и социалните мрежи, това предизвикателство е идеалната възможност да тествате своя IQ. Става дума за това да направите уравнението 8-5×8=9 правилно, като премахнете две кибритени клечки. Но часовникът тиктака: ще намерите ли решението за по-малко от 25 секунди?

Преди да започнете предизвикателството, поемете дълбоко въздух и се пригответе да докажете, че сте по-умни, отколкото изглеждате!

Тест за интелигентност: Направете уравнението 8-5×8=9 правилно, като премахнете две съвпадения

IQ тестовете и гатанки са забавен, но предизвикателен начин за оценка на интелигентността. Става дума за решаване на сложни проблеми чрез обмисляне на нещата и отделяне на време за намиране на решението.

IQ тест - 9-5x8=9
тест за интелигентност

В този случай трябва да направим уравнението 8-5×8=9 правилно, като премахнем само две кибритени клечки. Да го направя, трябва да анализираме проблема, за да разберем какво изчисление трябва да извършим. По този начин, като изучаваме ситуацията и обмисляме задълбочено всяка стъпка от процеса на разрешаване, можем да открием правилното решение. Това изисква голяма концентрация и добра аргументация.

Накратко, IQ тестовете и гатанки са чудесен начин да упражним интелигентността си и да развием когнитивните си способности.. Работейки върху различни проблеми, можем да напредваме, докато си прекарваме добре.

За да преминете тестовете и пъзелите за интелигентност, е важно да се съсредоточите и да отделите време за анализ на проблема. Важно е да разберете изчислението, което трябва да се извърши, и да изпълните точно всяка стъпка от процеса.

Разбийте мозъка си, за да намерите правилното решение, което изисква голяма концентрация и добра аргументация. Когато прилагате тези принципи, тези предизвикателства могат да бъдат много забавни и предизвикателни, но е необходимо да следите напредъка си, тъй като те изискват много мисъл.

Решението на IQ теста

Поздравления за всички, които се справиха с предизвикателството и намериха решението. Правилното уравнение е 9-5×0=9 и съвпаденията, които трябва да бъдат премахнати, са показани на изображението по-долу.

IQ тест - 9-5x8=9 - инструкции
Решение

Радваме се, че отделихте време, опитвайки се да разрешите този пъзел и ви благодарим за участието! Ако ви е харесало, не се колебайте да споделите предизвикателството с антуража си в социалните мрежи, за да могат и те да приемат предизвикателството и да поставят уменията си в светлината на прожекторите.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: има две кибритени клечки, които трябва да премахнете, за да стане уравнението правилно. Ще намерите ли решението за по-малко от 25 секунди?