Тест за интелигентност: как да направите уравнението правилно, като преместите 2 числа? Само математически гении могат да го направят за по-малко от 12 секунди!

Днес ви предлагаме едно много специално предизвикателство: успейте да решите правилно уравнението 7-7=7, като преместите само 2 числа! Само най-големите математически гении успяват да намерят решението за по-малко от 12 секунди. Впечатляващо представяне!

Тестовете за интелигентност са много популярни и се използват като средство за оценяване на интелектуалните способности на хората още от XIX век. Пъзелите могат да бъдат много разнообразни – от математически игри до загадки. Тези тестове проверяват и логическите и аналитичните умения.

Напоследък предизвикателствата станаха много популярни в социалните мрежи. Обикновено целта е да накарате приятели или последователи да решат сложни пъзели или да изпълнят определени условия, за да спечелят награда. Тези предизвикателства могат да бъдат под различни форми: математически игри, загадки, шаради и други логически упражнения. И така, готови ли сте да приемете днешното предизвикателство?

Тест за интелигентност: решете загадката 7-7=7, като премествате само 2 съвпадения!

Решаването на този пъзел изисква внимателно наблюдение и концентрация. Не е достатъчно просто да следвате най-логичните пътища за намиране на решение. За да успеете да се справите с това предизвикателство, трябва да мислите нестандартно и да използвате креативността и аналитичните си умения.

IQ тест 7-7=7
Тест за интелигентност: решете пъзела 7-7=7, като премествате само 2 съвпадения!

За да откриете решението на тази загадка, трябва да използвате въображението и логиката си, за да погледнете на нещата от друга перспектива. Не става въпрос за следване на най-удобния път, а за открояване с уникална и иновативна стратегия.

Всъщност целта е да се реши задачата 7-7=7, като се преместят само 2 мача! Това изисква изключителни аналитични и абстрактни умения. Само най-великите математици успяват да намерят решението за по-малко от 12 секунди… Така че готови ли сте да приемете това предизвикателство? Каним ви да изпробвате уменията си!

Решението на пъзела е разкрито

Накарахме всички да чакат и благодарим на всички за участието им. Това предизвикателство е много популярно в социалните медии, особено в Instagram и Twitter. По-долу сме поставили изображение, което обяснява решението.

IQ тест 7-7=7 - решение
Решението на пъзела

Решението е 1×7=7, но не давайте отговора в подзаглавието си. Не забравяйте също така да не използвате думата “пъзел”, тъй като искаме да избегнем объркване.

Надяваме се, че това предизвикателство ви е харесало и ще продължите да участвате в други предизвикателства, които организираме. Благодаря отново на всички, които участваха и споделиха тази дейност!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: как да направите уравнението правилно, като преместите 2 числа? Само математически гении могат да го направят за по-малко от 12 секунди!