Тест за интелигентност: коя кибритена клечка трябва да се премести, за да стане уравнението правилно? Опитайте се да намерите решението за 15 секунди

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test QI avec des allumettes

Какво е решението на това предизвикателство? Коя кибритена клечка трябва да се премести, за да стане уравнението правилно? 98% от хората не намират решението за по-малко от 15 секунди. Тази главоблъсканица е едновременно забавна и предизвикателна и е най-новото популярно предизвикателство, циркулиращо в социалните медии.

Напоследък предизвикателствата са много популярни в социалните мрежи, тъй като позволяват на хората да се забавляват в свободното си време. Това конкретно предизвикателство обаче се счита за истински IQ тест и е много трудно да се намери правилното решение за по-малко от 15 секунди. Този пъзел ви моли да преместите кибрит, за да направите уравнението 5×2=3 правилно.

Днешният IQ тест

Пъзелите могат да бъдат много трудни за решаване и е важно да наблюдавате добре и да се концентрирате, за да намерите правилното решение. Този конкретен пъзел изисква много мислене и изисква от потребителите да използват логиката си, за да намерят правилната кибритена клечка, която да преместят. за да направите уравнението 5×2=3 правилно.

IQ тест със съвпадения
IQ тест със съвпадения

За да разрешите пъзел, трябва да мислите извън кутията и да мислите различно. Хората, които успяват в това предизвикателство, са онези, които виждат нещата от различна гледна точка, които не правят това, което правят всички останали, и които виждат пъзела по по-креативен и оригинален начин.

Тази главоблъсканица е истински IQ тест, който предлага на потребителите страхотна възможност да се забавляват, докато предизвикват ума си. И така, готови ли сте за предизвикателството? 98% от хората не могат да решат тази загадка за по-малко от 15 секунди, така че коя кибритена клечка трябва да преместите, за да направите уравнението правилно?

Решението на пъзела

Поздравления за изпълнилите това предизвикателство! Този пъзел е много популярен в социалните мрежи като Twitter и Instagram и всеки ден хиляди хора опитват късмета си, за да намерят правилното решение.

Решението на предизвикателството с кибрит
Решението на предизвикателството с кибрит

И така, какво е решението на това предизвикателство? Ако имате проблеми да стигнете до там, не се притеснявайте! Поставяме изображение по-горе, за да ви обясним как да решите пъзела. Правилният отговор е 6/2=3: просто преместете съвпадението между 5 и 2, за да направите уравнението правилно.

Този пъзел беше истински тест за IQ и много хора се забиха. За щастие открихме оригинално решение на това предизвикателство и се надяваме да ви е харесало да мислите върху тази гатанка и да тествате интелигентността си.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Тест за интелигентност: коя кибритена клечка трябва да се премести, за да стане уравнението правилно? Опитайте се да намерите решението за 15 секунди