Тест за интелигентност: коя точка трябва да преместите, за да направите уравнението правилно? Можете ли да намерите решение за по-малко от 10 секунди?

IQ тестовете и пъзелите са игри, които стимулират ума и подтикват към размисъл. Те представляват интересно предизвикателство, особено за тези, които обичат да се изпробват. Напоследък предизвикателствата придобиха популярност в социалните мрежи и вече се споделят с приятели. Днес ви предлагам пъзела на деня: коя точка трябва да бъде преместена, за да бъде уравнението правилно?

Началното уравнение е 9-2=4. Може да изглежда очевидно, но задачата не е толкова лесна! Имате само 10 секунди, за да намерите решение! Можете ли да намерите подходящия партньор за преместване?

Независимо дали става дума за забавление или за повишаване на коефициента на интелигентност, винаги е забавно да играете игри, които стимулират ума. Приемете предизвикателството и вижте дали можете да намерите подходящото съчетание за по-малко от 10 секунди!

Тест за интелигентност: коя точка трябва да преместите, за да направите уравнението правилно?

За да решите този пъзел, трябва да наблюдавате добре и да се концентрирате. Трябва да мислите нестандартно и да бъдете креативни.

IQ тест - 9-2=4
Тест за интелигентност: решете правилно уравнението 9-2=4

Намирането на правилното решение може да отнеме известно време, така че не се отказвайте прекалено бързо! Наблюдението и логиката са ключови за решаването на този тип пъзели.

Трябва да откриете правилния мач, който да преместите, така че уравнението 9-2=4 да е вярно. Така че започваме! Трябва да намерим решение за по-малко от 10 секунди! Можем ли да го направим? Нека спечели най-добрият!

Решението на предизвикателството на мача

Стигнахме до края на предизвикателството и сега трябва да намерим правилното решение. Ако все още сте в затруднение, не се отчайвайте, защото ние ще ви помогнем. Просто бъдете търпеливи и продължавайте да разглеждате детайлите. Не забравяйте, че този тип предизвикателства са много популярни в социалните мрежи като Facebook, Instagram или Twitter.

IQ тест - 9-2=4 - решение
Решението на предизвикателството на мача

По-долу сме поместили снимка, която обяснява решението. Правилният мач за преместване е този, който е поставен на 9. След като я преместите, уравнението става 6-2=4 и задачата е решена! Браво на вас, ако сте намерили решението навреме!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: коя точка трябва да преместите, за да направите уравнението правилно? Можете ли да намерите решение за по-малко от 10 секунди?