Тест за интелигентност: Лесното решение е 8+0=8, но можете ли да намерите второто решение, като преместите 2 съвпадения?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test QI - 6-0=81

Ако търсите идеи да ангажирате децата си в забавни и стимулиращи мозъка дейности, определено трябва да опитате пъзели с кибритени клечки. Тези пъзели за странично мислене съществуват от дълго време и винаги са привличали интереса на хора от всички възрасти. В това просто предизвикателство с кибритени клечки, 6-0=81, трябва да мислите извън кутията реши уравнението, като преместиш само две кибритени клечки.

Едно просто решение е да преместите двете клечки кибрит на числото 1, за да получите уравнението 8+0=8, но можете ли да намерите другото решение?

Тест за интелигентност: преместете само 2 кибритени клечки, за да направите уравнението правилно

IQ тест - 6-0=81
тест за интелигентност

Съвет за намиране на решението: трябва да мислите различно и извън кутията.

Решението на днешното дигитално предизвикателство

Етап 1:

За да решите пъзела с 6-0=81 кибритени клечки, първо преместете кибритена клечка от знака за равенство към знака минус. Сега знакът минус става знак за равенство и знакът за равенство става знак минус.

IQ тест - 6-0=81 - решение част 1
решение част 1

Стъпка 2:

След това преместете кибритената клечка горе вдясно на числото 0 хоризонтално в средата, така че числото 0 да стане 9.

IQ тест - 6-0=81 - решение част 2
решение част 2

Това е 2-ри вариант! Имате ли съмнение? Не забравяйте, че ви казахме да мислите извън кутията и да мислите извън кутията. Просто сменете гледната си точка и погледнете изображението от друг ъгъл. И какво се случва, ако погледнете изображението с главата надолу? Това е правилното уравнение 18-9=9.

Успяхте ли да намерите решението без измама?

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Тест за интелигентност: Лесното решение е 8+0=8, но можете ли да намерите второто решение, като преместите 2 съвпадения?