Тест за интелигентност: мислите ли, че сте готови за подобно логично предизвикателство?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
test de qi - quel domino complète la série

Създадохме нова игра за вас, която ще ви помогне да подобрите уменията си за разсъждение и изчисление. Целта на играта е да разгледате всяко парче от доминото на снимката и да намерите липсващото. Тестовете за интелигентност с домино са широко използвани и обикновено измерват способността ви да разпознавате модели, да анализирате форми и да правите логически връзки.

IQ тест: можете ли да намерите кое домино завършва серията за по-малко от 15 секунди?

В този конкретен IQ тест ще трябва да погледнете изображението по-долу и да определите коя фигура от доминото завършва серията. Ще можете да използвате своята логика и креативност, за да намерите решение. Няма капани, но трябва да сте умствено остър, за да намерите решението.

iq тест - кое домино допълва поредицата - математическата загадка
Логическото предизвикателство

Домино: умствена игра, която често се използва за трениране на вашите интелектуални способности

Смята се, че играта на домино произхожда от Китай и е популяризирана от италианците през 18 век. Играта се състои от набор от 28 домино, върху които са отпечатани различни числа. Играчите се редуват да поставят фигурите си на масата, следвайки определени правила.

Докато фигурите се поставят, играчите могат да използват стратегия за създаване на низове от числа в опит да спечелят играта. Целта е да бъдете първият играч, който ще постави всичките си фигури на масата и ще спечели точки за всяка създадена линия от домино.

Доминото е чудесен начин да прекарате времето си с приятели или семейство, както и забавен начин да изострите уменията си за решаване на проблеми.

Решението на дигиталния IQ тест с домино

Доминото, което завършва серията от този математически тест и фигурата „4-2“. Наистина, ако бързо сте забелязали схемата за логично изчисление на този пъзел, ще забележите, че 3-ти ред е резултат от разликата между ред 1 и ред 2. Ето подробностите за изчисленията:

  • Колона №1: 4-1=3 и 3-2=2
  • Колона № 3: 3-2=1 и 5-4=1

Следователно резултатът, който търсим за колоната от домино n°2 е: 6-2=4 и 2-0=2.

iq тест - кое домино завършва серията - инструкции
Решение

Нямаше нужда да усложнявате ума си, опитвайки се да правите трудни изчисления, само разбирането на логиката на изчислението може да ви помогне да намерите решението за по-малко от 15 секунди.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Тест за интелигентност: мислите ли, че сте готови за подобно логично предизвикателство?