Тест за интелигентност: можете ли да балансирате уравнението, като преместите 2 мачлета? Опитайте се да преминете това математическо предизвикателство за по-малко от 25 секунди

Днешното предизвикателство е да откриете начин да решите уравнението 5-8=7, като преместите само 2 петици. Тези видове пъзели, известни като IQ тестове, са много популярни в социалните мрежи и позволяват на потребителите да се състезават в различни пъзели. Тази конкретна версия на теста изисква само 25 секунди за попълване.

Тестовете за интелигентност могат да бъдат добър начин да подобрите паметта си и способността си да решавате сложни проблеми. Пъзелите могат също така да ви забавляват и да ви накарат да се замислите по-задълбочено за възможни решения, които първоначално не сте обмисляли.

Това математическо упражнение ще ви даде отлична възможност да подобрите скоростта и точността си, когато се опитвате да решите уравнение за по-малко от 25 секунди! Опитайте се да балансирате това уравнение, като преместите само 2 мачлета, и вижте дали ще успеете!

Балансирайте 5-8=7, като преместите само 2 мача!

Успешното изпълнение на това предизвикателство изисква внимателно наблюдение и концентрация. Не е достатъчно да намерите най-очевидното решение, а да се опитате да мислите нестандартно, за да решите даден пъзел. Трябва да уравновесите уравнението 5-8=7, като преместите само 2 числа. Трябва да сме много прецизни и да проверяваме на всяка стъпка дали резултатът е правилен. Затова нека се опитаме да разрешим това предизвикателство заедно!

Тест за интелигентност 5-8=7
Балансирайте 5-8=7, като преместите само 2 мача!

За да намерим решение на това предизвикателство, трябва да впрегнем ума и креативността си. За да постигнем успех, трябва да сме много прецизни в преместването само на 2 съчетания в уравнението 5-8=7. Трябва да наблюдаваме внимателно и да си дадем време да се концентрираме, за да не допуснем грешки. Заедно можем да посрещнем това предизвикателство и да намерим решение!

Намиране на решение на предизвикателството

Имаме удоволствието да ви съобщим, че сме намерили решение на това предизвикателство, което напоследък се обсъжда в социални мрежи като Twitter и Facebook. Бихме искали да благодарим на всички, които участваха, за отделеното време и усилия. Надяваме се, че са успели да намерят удовлетворение от изпълнението на това предизвикателство.

IQ тест 5-8=7 - решение
Решение на предизвикателството

За да помогнем на останалите да намерят решението, сме поставили по-горе изображение, което ясно обяснява как да решим задачата: 5-2=3. Не забравяйте, че това решение е много популярно в социалните мрежи и се споделя от много хора.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: можете ли да балансирате уравнението, като преместите 2 мачлета? Опитайте се да преминете това математическо предизвикателство за по-малко от 25 секунди