Тест за интелигентност: можете ли да балансирате уравнението, като преместите една кибритена клечка? Най-добрите постигат това за по-малко от 8 секунди.

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Тестът за интелигентност е оценка, която оценява нивото на мислене и интелигентност на дадено лице. Тестването на IQ е изключително популярно движение през последните години и пъзелите от най-трудните до най-лесните се споделят в социалните медии.

Днес ви представяме a главоблъсканица което може да изглежда просто на пръв поглед, но представлява голямо предизвикателство за тези, които искат да го решат: можете ли да успеете да балансирате уравнението, като преместите една кибритена клечка? Най-добрите постигат това за по-малко от 8 секунди.

За това предизвикателство задачата е проста: вземете правилно уравнение с минимален брой възможни ходове, като преместите една кибритена клечка. Тази игра обаче е по-сложна, отколкото изглежда, защото изисква доста интелигентност и не може да бъде решена без използване на логика.

Тази игра се основава на умното използване на наличните обекти, за да се намери оптималното решение за завършване на това невъзможно уравнение. Следователно целта е това уравнение да се възстанови към вътрешната му логика, като се премести само една кибритена клечка.

Тест за интелигентност: балансирайте уравнението 9+0=0, като преместите една кибритена клечка

Със сигурност вече сте се сблъсквали с главоблъсканици и гатанки, които поставят вашата интелигентност на изпитание. Днес ви представяме a главоблъсканица кой ще ви помоли да мислите извън кутията, за да го разрешите: ще можете ли да балансирате това невъзможно уравнение? За целта можете да преместите само една кибритена клечка.

IQ тест - 9+0=0
тест за интелигентност

Следователно целта е да се възстанови уравнението 9+0=0 към вътрешната му логика, като се премести само една кибритена клечка. Това е предизвикателно упражнение, което тества способността ви да мислите логично и умението ви да използвате интелигентно предметите, с които разполагате.

Тази гатанка е чудесно упражнение за стимулиране на ума ви и способността ви да измисляте творчески решения. Наистина ще трябва да наблюдавате субектите, които са ви предоставени, и да мислите логично, за да намерите решение. Всичко, от което се нуждаете, е концентрация и постоянство, за да решите пъзела.

Решението на IQ теста

Поздравления за всички, които участваха в това предизвикателство! Наистина сме впечатлени от способността ви да решавате сложни пъзели.

Решението, което Ние ние търсим е “0+0=0”. Решението е обяснено на изображението по-долу.

Има и други възможни решения и “9+0=9” е едно от тях. Намерихте ли други решения?

IQ тест - 9+0=0 - инструкции
Решение

И така, още веднъж поздравления за всички, които са намерили верния отговор! Благодаря ви много, че играхте. Този тип предизвикателства са много популярни в социалните мрежи, като Facebook и Instagram, и има по нещо за всеки.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: можете ли да балансирате уравнението, като преместите една кибритена клечка? Най-добрите постигат това за по-малко от 8 секунди.