Тест за интелигентност: можете ли да откриете съответствието, което прави уравнението правилно, за по-малко от 15 секунди? Можете да го направите, дори да не сте гений!

Загадка на деня: Уравновесете уравнението, като преместите едно-единствено съчетание

Здравейте на всички! Днес ще ви предложим едно много интересно предизвикателство за интелигентност. Нашата цел е да намерим съответствието, което ще направи уравнението 9+3×2=2 правилно за по-малко от 15 секунди! За решаването на подобен пъзел не е задължително да имате много познания. И така, готови ли сте за предизвикателството?

IQ тестовете и пъзелите са популярни начини за измерване и подобряване на интелигентността. Те също са много забавни! Тестовете за интелигентност могат да се използват за измерване на умствени умения, като например решаване на проблеми, памет и логическо мислене.

Загадките често се използват за развиване на творческото мислене.

Загадка на деня: Уравновесете уравнението, като преместите едно-единствено съчетание

Ето какъв е пъзелът, който ще решим днес: 9+3×2=2. Трябва да намерим съвпадението, което прави това уравнение правилно за по-малко от 15 секунди! За да успеем да се справим с това предизвикателство, трябва да наблюдаваме добре и да се концентрираме.

Загадка на деня: Уравновесете уравнението, като преместите едно-единствено съчетание

Може да се наложи да мислите нестандартно, за да решите този пъзел. И така, готови ли сте за предизвикателството?

И накрая, решаването на пъзел изисква да използвате както ума, така и творческите си способности. Понякога едно необичайно решение може да се окаже правилното! Важно е да отделите време и да разгледате проблема пред себе си.

Трябва да сме съсредоточени, за да намерим най-доброто възможно решение за по-малко от 15 секунди! И така, готови ли сте за предизвикателството?

Ето решението на предизвикателството

Ах, това е моментът, който всички чакаха! Най-накрая получихме решението на нашия пъзел! Трябва да преместим едно съвпадение от + към 9, за да стане 8. Тогава уравнението се променя от 9+3×2=2 на 8-3×2=2.

Ето решението на предизвикателството
Ето решението на предизвикателството

Това упражнение беше много популярно в социалните мрежи като Twitter, Facebook и Instagram. И така, кой успя да намери правилното решение?

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: можете ли да откриете съответствието, което прави уравнението правилно, за по-малко от 15 секунди? Можете да го направите, дори да не сте гений!