Тест за интелигентност: можете ли да получите 6 триъгълника, като преместите две запалки? 95% от хората не могат да го направят за по-малко от 20 секунди

През последните години пъзелите и други главоблъсканици станаха много популярни в интернет и социалните мрежи. Интелектуалните предизвикателства се умножиха, предлагайки на интернет потребителите момент на забавление и развлечение. Най-известният от тях е тестът за интелигентност, който включва преместването на две съчми, за да се образуват шест триъгълника. Това упражнение може да изглежда просто на пръв поглед, но всъщност е много по-сложно, отколкото изглежда: само 5% от хората могат да го направят за по-малко от 20 секунди. Готови ли сте? В това предизвикателство ще трябва да изпробвате способностите си!

Тестовете за интелигентност са умствени упражнения, с които се измерва нивото на интелигентност на даден човек и се предлагат в различни форми. Въпреки това, те не измерват само общата интелигентност. но също така и бързина и способност за решаване на сложни проблеми. Мозъчните предизвикателства, от друга страна, са по-игриви игри, които могат да бъдат много разнообразни: пъзели, игри с думи и т.н. Те са отличен начин за стимулиране на мозъка и за подобряване на качеството на играта. Те са отличен начин за стимулиране на мозъка и добре се забавлявайте.

Тест за интелигентност: Преместете 2 мачлета, за да образувате 6 триъгълника

Тестовете за интелигентност и проучванията на пъзели са форми на забавление които стимулират логическото мислене и уменията за решаване на проблеми. При този тип предизвикателства целта обикновено е да се намери решение на даден проблем, като се ограничен брой инструменти.. В този случай задачата е с помощта на 2 запалки да се образуват 6 триъгълника от вече образуваните 2 триъгълника.

IQ тест _ преместете 2 мачове, за да образувате 6 триъгълника - предизвикателство
Преместете 2 мачлета, за да образувате 6 триъгълника

Това може да звучи лесно, но може да се окаже и доста трудно, ако не познаваме правилните математически техники и понятия. Затова трябва да намерим решението, като използваме подходяща методологияСлед като разберем как да решим задачата, можем да приложим това разбиране към други подобни тестове за интелигентност и пъзели. След като разберем как да решим задачата, можем да приложим това разбиране към други подобни тестове за интелигентност и пъзели.

За да успеете да се справите с този тип предизвикателства, е необходима силна концентрация. Трябва да анализирате проблема, да организирате информацията и да измислите най-добрия начин за решаване на пъзела. Тестовете за интелигентност и проучванията на пъзели са не само забавни, но могат да бъдат и голямо предизвикателство за нашето логическо мислене и способността ни да намираме решения на даден проблем.

За да се постигнат задоволителни резултати обаче, трябва да се намери правилната методология и да се използват ограничен брой инструменти. За да се възползвате максимално от възможностите на тези тестове, е необходимо да се концентрирате и да се стараете да ги прилагате.

Решението за IQ тест

Поздравления за всички, които приеха предизвикателството и намериха решението! Трябва да преместите 2 мача, както е показано на картинката.

Тест за интелигентност _ преместете 2 мачлета, за да образувате 6 триъгълника - решение
Решение

Не се колебайте да споделите предизвикателството с приятелите и семейството си в социалните мрежи, за да могат и те да се опитат да намерят решението!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: можете ли да получите 6 триъгълника, като преместите две запалки? 95% от хората не могат да го направят за по-малко от 20 секунди