Тест за интелигентност: можете ли да решите правилно уравнението, като преместите едно-единствено съчетание? Възможно е да преминете това математическо предизвикателство за по-малко от 10 секунди!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Проверете коефициента си на интелигентност с това математическо предизвикателство! Можете да промените само едно съвпадение, за да направите уравнението правилно. Можете ли да се справите с това предизвикателство за по-малко от десет секунди?

Тестовете за интелигентност са забавен и популярен начин да проверите уменията си за решаване на пъзели. Тези пъзели могат да бъдат кръстословици, гатанки или математически пъзели. Предизвикателствата за IQ тест са много популярни в социалните мрежи и онлайн платформите.

Днес ви предлагаме математически пъзел, който е съвсем прост: трябва да преместите само едно съвпадение, за да решите правилно израза 1-2=6. Може би ще успеете да намерите решението за по-малко от 10 секунди!

Математическо предизвикателство: направете уравнението правилно, като преместите едно-единствено съчетание!

Този пъзел е вдъхновен от класически тест за интелигентност и изисква известна концентрация. Ще трябва да наблюдавате всичко в детайли и да мислите нестандартно, за да намерите правилното решение. Препоръчваме ви да опитате този тест, преди да разгледате решението!

IQ тест: 1-2=6
Математическо предизвикателство: Направете уравнението вярно, като преместите едно съвпадение!

Задачата ви е да разгледате израза 1-2=6 и да преместите едно съвпадение, за да го оправите. Имате 10 секунди, за да го направите правилно! Опитайте се да намерите правилното решение, преди да преминете към следващата стъпка.

Решаването на този тип пъзели е чудесен начин да тренирате мозъка си и да развиете креативността си. Трябва да наблюдавате внимателно, да се концентрирате и да имате предвид, че решенията могат да бъдат намерени и извън кутията. Надяваме се, че ще се забавлявате с решаването на това математическо предизвикателство!

Решението на това математическо предизвикателство

Надяваме се, че ви е харесало да решите това математическо предизвикателство! Той е много популярен в социалните мрежи и ние сме щастливи да споделим това преживяване с вас. Не забравяйте да поздравите участниците, които са намерили решението за по-малко от 10 секунди!

IQ тест: 1-2=6 - решение
Решението на това математическо предизвикателство

Решението е по-горе. Като преместите едно съвпадение, можете да направите израза 1-2=6 правилен: 7-2=5. Надяваме се, че това математическо предизвикателство ви е помогнало да подобрите коефициента си на интелигентност и уменията си за решаване на пъзели!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: можете ли да решите правилно уравнението, като преместите едно-единствено съчетание? Възможно е да преминете това математическо предизвикателство за по-малко от 10 секунди!