Тест за интелигентност: преместете 2 мачове, за да направите уравнението правилно. Можете ли да намерите решение за по-малко от 20 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

IQ тестовете, загадките и предизвикателствата са много популярни в социалните мрежи. Всеки ден хиляди хора се събират, за да се опитат да решат сложни проблеми, които им се представят. Ето защо решихме да ви предложим тест за интелигентност днес: просто преместете 2 числа, за да направите уравнението правилно. Ако смятате, че можете да го разгадаете за по-малко от 20 секунди, опитайте!

Уравнението, което трябва да решим, е: 4×8=0. Този пъзел е много прост, но може да се окаже по-труден, отколкото изглежда, ако не знаете как да го решите. Разбира се, ключът тук е да знаете къде и как да преместите мачовете, така че уравнението да е правилно. Важно е да се концентрирате и да помислите за най-добрия начин да направите това, за да намерите решение, преди таймерът да изтече.

Ако сте приели предизвикателството, разполагате с 20 секунди, за да намерите решение и да направите уравнението правилно, като преместите само 2 числа. Може да звучи лесно, но изисква много мисъл и изобретателност. И така, готови ли сте за предизвикателството?

IQ тест: намерете решение за по-малко от 20 секунди!

Днес имаме много интересен пъзел за вас: просто преместете 2 числа, за да направите уравнението 4×8=0 правилно. За да направите това, трябва да наблюдавате и да се концентрирате върху проблема.

IQ тест 4x8=0
IQ тест: намерете решение за по-малко от 20 секунди!

Не можете да намерите сигурното решение само с интуиция, а трябва да мислите нестандартно и да се замислите по-дълбоко, за да намерите решението.

Сега е време да приемете предизвикателството! Мисията ви е много проста: решете пъзела за по-малко от 20 секунди, като преместите само 2 съвпадения, за да направите уравнението правилно. И така, готови ли сте да приемете предизвикателството? Да започнем!

Намерихте ли решението?

Поздравяваме ви, че приехте предизвикателството и се опитахте да разрешите загадката! Този тип предизвикателства са много популярни в социалните мрежи като Facebook, Twitter и Instagram. Сигурни сме, че много от вас са намерили решението за по-малко от 20 секунди.

IQ тест 4x8=0 - решение
Решението на предизвикателството

Но ако все още не сте намерили решението, не изпадайте в паника! По-долу сме поместили снимка, която обяснява как да го направите. Просто преместете мачото от 8 към 4, за да образувате основата на 5, и в същото време преместете мачото вдясно от 4, за да го преместите нагоре и да образувате 5. Получавате 5×0=0, като сте преместили 2 мача. И така, готови ли сте да опитате предизвикателството отново?

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: преместете 2 мачове, за да направите уравнението правилно. Можете ли да намерите решение за по-малко от 20 секунди?