Тест за интелигентност: просто добавете съвпадение, за да направите уравнението правилно, но къде?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test QI - 5+5+5+5=555

Готови ли сте да тествате уменията си за решаване на проблеми? Тествайте своя IQ с това предизвикателство! Имаме пъзел за вас, който обиколи социалните медии. Днес предлагаме този пъзел: можете ли да добавите една клечка кибрит, така че уравнението 5+5+5+5=555 да е правилно?

Пъзел на деня: Можете ли да добавите съвпадение, за да направите уравнението правилно?

Представяме ви тази главоблъсканица и нямаме търпение да видим дали можете да намерите решението! Постигането на това изисква внимателно наблюдение и концентрация. Става дума и за мислене извън кутията и възприемане на различен подход. Не се опитвайте непременно да правите математика, но се опитайте да намерите друг начин за използване предоставената информация.

Прочетете също:   3 безупречни стратегии да кажете на някого, че не се интересувате от връзка
IQ тест - 5+5+5+5=555
тест за интелигентност

Вашата мисия е да добавите съвпадение, така че уравнението 5+5+5+5=555 да е правилно. Можете ли да приемете предизвикателството? Искрено се надяваме, че ще успеете да разрешите тази загадка! И така, готови ли сте да подложите своя IQ на тест?

След като намерите решение, не забравяйте да споделите резултата с приятелите си. Пъзелите могат да бъдат много предизвикателни за ума и са чудесен начин да практикувате своята креативност. Те могат да се използват и за изучаване на основите на математиката и за развиване на умения в тази област.

Надяваме се това предизвикателство да събуди ума ви и да успеете да намерите решението. Важно е да отделите време, за да наблюдавате добре ситуацията и да се концентрирате, за да разрешите тази загадка. И така, какво чакате?

Прочетете също:   Положително мислене: Тайната, която най-щастливите хора не искат да знаете!

Решението на пъзела: готови ли сте?

Надяваме се, че сте отделили време да помислите върху тази загадка и сте нетърпеливи да откриете решението. Това предизвикателство е много популярно в социалните мрежи като Facebook, Twitter и Instagram. Има дори групи, специално създадени за решаване на този тип пъзели.

IQ тест - 5+5+5+5=555 - инструкции
Решение

Сега ще ви дадем решението на тази загадка. Но преди това искаме да поздравим всички, които са отделили време да опитат! Решението е да добавим съвпадение към първия знак +, за да го трансформираме в 4. След това получаваме 545+5+5=555.

Не забравяйте да споделите решението с приятелите си и да ги предизвикате! Нямаме търпение да видим кой ще се справи с това ново предизвикателство!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Тест за интелигентност: просто добавете съвпадение, за да направите уравнението правилно, но къде?