Тест за интелигентност: разполагате с 8 секунди, за да балансирате уравнението, като преместите едно мачле. Ще се справите ли с това математическо предизвикателство?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Днешното предизвикателство е тест за интелигентност, базиран на математически пъзел. Разполагате само с 8 секунди, за да балансирате уравнението, като преместите един мач. Ще се справите ли с това математическо предизвикателство?

Тестовете за интелигентност са психометрични тестове, предназначени за измерване на интелигентността и когнитивните способности на човека. Математическите пъзели са сред най-популярните и са чудесен начин за проверка на логиката и решаването на проблеми.

В последно време предизвикателствата, основани на пъзели или тестове, са много популярни в социалните мрежи. Потребителите често опитват късмета си в тези забавни игри, за да изпробват уменията си и да се състезават с приятелите си.

Затова днес ви предлагаме тест за интелигентност, базиран на уравнението: 7×8=9, което трябва да бъде балансирано чрез преместване на една петица за кратък период от време (8 секунди). Смятате ли, че имате нужните качества, за да се справите с тази задача? предизвикателство ?

IQ тест: балансирайте уравнението 7×8=9 за 8 секунди

Тестовете за интелигентност са интересен начин да проверите когнитивните си способности и логиката си. Днес ви предлагаме предизвикателство новаторско и забавно математическо предизвикателство: балансирайте уравнението 7×8=9, като преместите едно мачле за кратък период от време (8 секунди).

7x8=9 IQ тест
IQ тест: балансирайте уравнението 7×8=9 за 8 секунди

Този пъзел изисква интензивна концентрация и добра наблюдателност. Ще трябва да мислите нестандартно, за да решите този пъзел. Смятате ли, че можете да се справите?

За да постигнете успех, трябва не само да мислите логично, но и да проявите творчество. Наблюдението и концентрацията са ключът към успеха в този предизвикателство. Трябва да се отклоним от утъпкания път, за да намерим решението на тази загадка. И така, готови ли сте за предизвикателството?

Опитайте се да намерите правилното решение за рекордно кратко време и се забавлявайте с това пъзел. Когато го направите, ще откриете, че коефициентът ви на интелигентност е много по-висок, отколкото сте си мислили!

Решението на предизвикателството

Радваме се, че толкова много хора приеха предизвикателството, и поздравяваме всички, които участваха. Предизвикателството беше много популярно в социалните медии, включително Facebook, Twitterи Instagram. Публикували сме изображение по-долу, за да обясним решението на предизвикателството. След дълго чакане решението най-накрая е разкрито: 1×8=8.

IQ тест 7x8=9 - решение
Решение

За да решите този пъзел, трябваше само да умножите дадено число по 8 и резултатът да е 8. Не забравяйте да насърчите приятелите и семейството си да участват в следващото предизвикателство! Те може би имат повече късмет от вас.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: разполагате с 8 секунди, за да балансирате уравнението, като преместите едно мачле. Ще се справите ли с това математическо предизвикателство?