Тест за интелигентност: уравнението 14-6=82 е грешно, но можете ли да го коригирате, като преместите две клечки?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Днес ще тестваме вашето IQ с интересно предизвикателство: балансирайте уравнението 14-6=82, като преместите два мача. Независимо дали за забавление или за получаване на информация за тяхната интелигентност, IQ тестовете и пъзелите са много популярни.

Интелектуалните предизвикателства са на мода в социалните медии напоследък. Пъзели, базирани на съвпадения, логика и дори оптични илюзии, карат участниците да използват когнитивните си умения, за да намерят правилното решение. Тези упражнения не само стимулират мозъка ви, но и въображението и настроението ви.

Предизвикателството, което ви предлагаме днес, е едно от най-интересните по рода си, тъй като се състои в успешното балансиране на уравнението 14-6=82 чрез преместване само на две клечки. Така че задействайте невроните си и вижте дали можете да намерите решението!

IQ тест: решете загадката 14-6=82 само с две съвпадения

Тест за интелигентност - 14-6=82
тест за интелигентност

Днес ви предлагаме предизвикателство, което със сигурност ще разпали вашето въображение и креативност: балансиране на уравнението 14-6=82 чрез преместване два мача.

Този тип пъзел е много популярен, защото позволява на участниците в теста да използват когнитивните си умения, за да намерят правилното решение.

Тази гатанка е особено интересна, тъй като правилата са строги: за да успеете, ще трябва само да използвате два мача, и то за по-малко от 19 секунди. И така, готови ли сте? Отивам!

Решението на предизвикателството с кибрит

Решението е 14 + 8 = 22, както е обяснено на изображението по-долу.

IQ тест - 14-6=82 - инструкции
Решение

Сърдечно поздравяваме всички участници, които успяха да се справят с това предизвикателство! Този вид забавление е много популярно, особено в социалните мрежи инстаграм, FacebookИ Twitter.

Впечатлени сме от броя на хората, които приеха предизвикателството и успяха да намерят верния отговор. Вашето участие и проницателност са забележителни! Благодаря на всички за участието.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тест за интелигентност: уравнението 14-6=82 е грешно, но можете ли да го коригирате, като преместите две клечки?