Тествайте интелигентността си, като се опитате да решите този IQ тест. Най-надарените намират отговора за по-малко от 35 секунди!

В свят, в който пъзелите и пъзел игрите стават все по-популярни, интелектуални предизвикателства са чудесен начин да тренирате ума си. Този IQ тест е интересно и забавно предложение, което тества способността ни да решаваме сложни проблеми.

Целта на предизвикателството е: Става въпрос за намиране на липсващото число в поредицата от числа, които съставят кръста. За да успеете, трябва да сте логични и да анализирате връзката между числата.

Но как можем да постигнем тази цел? Това е, което ще видим сега.

IQ тестовете са инструменти, които измерват интелектуалното ниво и способността за анализ на данни. Интелектуалните предизвикателства са чудесен начин да стимулираме мозъка си и да подобрим когнитивните си умения. Тези упражнения помагат да развием способността си да решаваме проблеми, да вземаме решения и да разбираме по-лесно новата информация. Тестовете за интелигентност също са забавен и интересен начин да практикуваме това, което сме научили, и да видим как нашата интелигентност се сравнява с другите.

IQ тест: Намерете липсващото число в кръстосаната серия

Тестовете за интелигентност и пъзелите са вълнуващ начин да стимулираме нашите когнитивни способности. Става въпрос за намиране на липсващото число в поредицата от числа, които съставят кръста.

IQ тест - кое е липсващото число в този кръст от числа
IQ тест: кое е липсващото число в тази кръстосана серия

За да постигнете това, трябва да сме логични и да анализираме връзките между числата. Решаването на такъв пъзел изисква добра памет и умения за наблюдение, за да намерите модели и да разберете връзката между различните елементи. Като работим за решаването на този тип проблеми, можем да развием своите аналитични и творчески умения.

За да успеем в подобно предизвикателство, трябва да сме фокусирани и логични. От съществено значение е да се анализират връзките между числата и да се разбере връзката между различните елементи, за да се намери правилният резултат. Добрата памет и уменията за наблюдение са предимства, които могат да ни помогнат да повишим когнитивните си способности. Като работим за решаването на този тип проблеми, можем да подобрим своите аналитични и творчески умения.

Решението на логическото предизвикателство

Решението на това предизвикателство е числото 30! Наистина, ако съберем четирите цифри отвън и четирите цифри от средата, получаваме всеки път резултата от центъра, който е 90.

IQ тест - кое е липсващото число в този кръст от числа - решение
Решение

Благодарим на всички, които приеха предизвикателството и отделиха от времето си. Чувствайте се свободни да споделите тази гатанка в социалните си мрежи, за да видите дали вашите приятели могат да намерят решението!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Тествайте интелигентността си, като се опитате да решите този IQ тест. Най-надарените намират отговора за по-малко от 35 секунди!