Тихият език на позициите на сън в двойка: какво разкрива този тест за вашата романтична връзка?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
test de personnalité sur les positions de sommeil en couple

Фините начини, по които изразяваме чувствата си, понякога са толкова прости, колкото и начина, по който избираме да спим. Учените и поведенческите анализатори предполагат, че как една двойка избира да си легне да спи, може да разкрие богата информация за реалността на връзката им. Значи нашата нощен език на тялото понякога може да предвиди възможни бъдещи трудности. Нека заедно разшифроваме тези пози за сън, в които задължително ще се разпознаете.

В любовния живот няма дребни неща, важен е всеки знак, всеки жест.

тест за личността на двойки при сън
тест за личността на двойки при сън

Един до друг, но далеч един от друг

Тази позиция на сън, въпреки че не включва пряк контакт, освен ръката, предполага a силна връзка и взаимно доверие. Двамата партньори спят един до друг, без да се докосват, оставяйки достатъчно място за движение и намиране на най-удобната позиция.

Преплетени лице в лице

Тази позиция изразява силно чувство на другарство и съучастие между партньорите. Нещо повече, спането преплетено свидетелства за a взаимно чувство на защита и обичкоето помага за по-лесното намиране на сън.

Преплетени преди лягане, отдалечени при събуждане

Всичко е наред, ако двойката, която е заспала прегърнати, се събуди разделена. Това е нормално и неволно търсене на най-удобната позиция за почивка, също символизираща независимост и знак за добра интимност.

Партньорът, който заема повече място на леглото

В този случай е изключително важно да се изследва възможната токсичност на връзката. Обичайно е партньорът, който заема повече място на леглото, да приеме a доминираща позиция в отношенията.

какво разкриват позициите за сън при двойки за връзките
какво разкриват позициите за сън при двойки за връзките

Спете с гръб към другия

Тази позиция алармира. Спането гръб до гръб може да показва някакъв дискомфорт във връзката, ситуация, която трябва да се наблюдава, за да се разреши проблемът. Въпреки това, ако двойката преплете краката си, това може да означава a комфорт в отношенията.

Класическата лъжица

Няма нужда да се казва много за тази позиция. Сънят “в чаена лъжичка” е отличен показател за a здрава връзка, страст и взаимно желание. Освен това контактът кожа до кожа може да има благоприятен ефект върху здравето.

Лице в лице без контакт

В този случай двойката може да иска да развие по-голяма интимност, въпреки че и двамата партньори не са склонни да направят първата стъпка. От друга страна, той може също да представлява двойки, които уважават пространството на другия, незаменимо условие за поддържане на здрава връзка.

Лежат един на друг на гърдите

Тази позиция е една от най-разпространените сред двойките, особено в началото на връзката. Тя предлага a огнена страстили дори чувство на успокоение след помирение след спор или несъгласие.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Тихият език на позициите на сън в двойка: какво разкрива този тест за вашата романтична връзка?