Това, което виждате първо на изображението, отразява изненадваща личностна черта! Правили ли сте теста?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Чували ли сте някога за теста със стрелки? Той е прост, просто погледнете изображението, показано тук. Имате два вида стрелки: такива, които сочат нагоре, и такива, които сочат надолу. Изборът ви между тези две възможности може да разкрие много за общото ви отношение към живота. Не забравяйте, че няма правилен или грешен избор, а само дълбоко вникване в собствената ви личност.

Низходяща траектория: поглед назад

Ако погледът ви е бил насочен директно към стрелките, сочещи надолу, това може да означава тенденция да останете закотвени в миналото. Предишни събития и наранявания изглежда са оставили голям отпечатък върху начина, по който подхождате към всичко, особено към междуличностните отношения.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината

Сякаш минало негативно преживяване ви е направило подозрителни към другите, търсейки тяхната уязвимост, преди да им се доверите. Това може да е свързано със страх да не се окажете отново в болезнени ситуации. Понякога тази защитна нагласа може да действа като спирачка не само в личния, но и в професионалния ви живот.

Възможно е да ви е трудно да работите с колегите си, защото не им се доверявате и предпочитате да вършите всичко сами, вместо да споделяте задачите. Това може да навреди и на приятелските и семейните ви отношения, тъй като думите ви може да изглеждат сурови или обидни за близките ви. Това може да доведе до изолация, която далеч не е желателна.

Работата върху себе си е от съществено значение за подобряване на взаимоотношенията ви с другите. Естествено е да изразявате това, което чувствате, но винаги уважавайте другия човек и преценявайте думите си, преди да ги изречете. Не позволявайте на минали преживявания да определят кои сте и как се отнасяте към другите.

Прочетете също:   Ето четирите стила на привързаност в любовта: как да ги идентифицирате и да откриете своя?
Тест за оптимизъм и песимизъм на личността
Тест за оптимизъм и песимизъм на личността

Стрелки към върха: ежедневен оптимизъм

Ако посоката нагоре е привлякла вниманието ви, това е знак, че другите лесно могат да възприемат вашия ежедневен оптимизъм и радост от живота. Независимо дали сте ценен приятел или добронамерен колега, вашата съпричастност и способността ви да разпространявате добро настроение са неоспорими предимства, дори в трудни моменти.

Тази положителна характеристика обаче може да има и обратна страна. Опитвайки се винаги да виждате добрата страна на хората около вас, дори когато те проявяват токсични нагласи, понякога може да навредите на себе си в крайна сметка. Ако от естествената ви добронамереност твърде често се възползват, може би е време да се научите да определяте собствените си граници във взаимоотношенията, тези известни “червени знамена” в търсене на самочувствие.

Прочетете също:   Положително мислене: Тайната, която най-щастливите хора не искат да знаете!

Научете се да разпознавате онова, което не можете да приемете у другите, и ясно поставяйте границите си веднага щом някой се противопостави на основните ви принципи. Не е необходимо да бъдете отмъстителни или груби, просто си тръгнете, за да защитите емоционалното си благополучие.

Оставете миналото там, където му е мястото, и се движете решително към бъдещето си, без да се страхувате от положителния или отрицателния прием, който може да дойде чрез всяка нова среща, която животът поставя на пътя ви.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Това, което виждате първо на изображението, отразява изненадваща личностна черта! Правили ли сте теста?