Това математическо и логическо предизвикателство е едно от най-трудните: мислите ли, че ще намерите правилното решение навреме?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Тестовете за интелигентност са чудесен начин да подобрите когнитивните си способности и общите си знания. Те могат да бъдат и много забавни. Математическите пъзели и предизвикателства са особено популярни в социалните мрежи, тъй като позволяват на потребителите да тестват своите умения и интелигентност.

Днес ви предлагаме едно математическо предизвикателство, което ще ви постави на изпитание: 98% от хората, които го опитват, не успяват! Има 4 везни със стоящи на тях животни, а вашата задача е да намерите точното тегло, измерено от везна номер 4, за по-малко от 45 секунди.

Ето информацията, с която разполагаме:

  1. Везни № 1 с тегло 10 кг, съставена от котка и мишка.
  2. Везна № 2 с тегло 20 кг, съставена от куче и мишка.
  3. Везна № 3 с тегло 24 кг, съставена от куче и котка.
Прочетете също:   Ето четирите стила на привързаност в любовта: как да ги идентифицирате и да откриете своя?

Вашата мисия е да откриете точното тегло, измерено от везна номер 4, за по-малко от 45 секунди! Ще се справите ли с предизвикателството?

Приемете предизвикателството: намерете точната стойност на теглото, измерено от везна номер 4.

IQ тест _ какво е теглото на кучето+котката+мишката - предизвикателство
Приемете предизвикателството: намерете точната стойност на теглото, измерено с везна номер 4.

IQ тестовете са чудесен начин да стимулирате мозъка си и да проверите уменията си за решаване на пъзели. Днес ви предлагаме едно математическо предизвикателство, което обещава да бъде едновременно стимулиращо и интересно. Задачата ви е да намерите точната стойност на теглото, измерено от везна номер 4, за по-малко от 45 секунди.

За да успеете да се справите с този ребус, е важно да наблюдавате внимателно дадената информация и да се концентрирате върху различните възможности.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината

Също така трябва да мислите нестандартно, за да намерите оригинални решения. Ако 98% от хората, които се опитват да решат това предизвикателство, се провалят, това означава, че само най-умните ще успеят!

Решението на предизвикателството най-накрая е разкрито

Надяваме се, че сте отделили време да помислите и да изпробвате математическите си умения, за да намерите правилния отговор на това предизвикателство. Вероятно са минали няколко секунди или минути, но ако все още не сте намерили решението, можем да ви помогнем.

Това математическо предизвикателство е много популярно в социалните мрежи като Facebook, Instagram, Twitter и Reddit. Можете да намерите различни решения онлайн и да обсъждате стратегии с други участници. Поздравяваме тези, които са успели да решат това предизвикателство!

Ето как да намерите отговора на тази загадка:

  1. Котка + мишка = 10 кг
  2. Куче + мишка = 20 кг
  3. Куче + котка = 24 кг
Прочетете също:   Положително мислене: Тайната, която най-щастливите хора не искат да знаете!

Като съберем трите уравнения по-горе, получаваме: (Котка + Мишка) + (Куче + Мишка) + (Куче + Котка) = 10+20+24=54.

Забелязваме, че теглото на всяко животно се появява общо два пъти, което ни дава следното уравнение:

2 x (котка + куче + мишка) = 54.

Прилагайки математическите правила, получаваме: Котка + Куче + Мишка = 54/2=27Kg.

Следователно везна № 4 отчита 27 kg.

Ако сте използвали друг метод на изчисление, за да стигнете до правилния резултат, не се колебайте да го споделите с нас.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Това математическо и логическо предизвикателство е едно от най-трудните: мислите ли, че ще намерите правилното решение навреме?