Това математическо предизвикателство с кибрит е доста просто. Ще намерите ли решението за по-малко от 15 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Déplacer une allumette pour résoudre l'équation

Днешният пъзел може да бъде решен само ако имате буден ум и склонност към решаване на пъзели. Можете да решите това уравнение за съвпадение с логически разсъждения и добри умения за наблюдение. Нека да видим дали можете да разрешите тази главоблъсканица за по-малко от 15 секунди.

THE случайда сеВиедВашият симат от вigмоя СЗО недСпри сеitent а дflexйон И а приблче Не конвенциянелTHE За дбъда résохues. Той peут саготивам на пъзели дневникics И двigмоя СЗО прагент а дflexйон латерейл. THE труденés renпроддса дгодини определениса вigмоя симат в следствие Да се азердур дгодини азвътрация хмстарейшина аззлаточетой сагто на проблемабтой четед състояниенелTHE, защото нение соммса Повече ▼ приложеноинс Да се задницидокумент за самоличностдrer там проблемабтой четед коремни мускулиохЕС.

IQ тест: преместете една кибритена клечка, за да балансирате уравнението

пъзел с кибрит

Пъзелите са интересна форма на гатанка, която изисква мислене, за да бъде разрешена. Пъзелите ви карат да мислите извън кутията и да се възползвате от пълния потенциал на ума си. Една от най-новите главоблъсканици, която беше на мода в социалните медии и озадачи много умове, е: Как можеш да преместиш една клечка кибрит и да решиш уравнението 1+2+3+8= 21 в този пъзел с кибрит?

Решението на предизвикателството

Ако все още се опитвате да намерите отговора на този въпрос, имаме съвет за вас, има няколко различни решения и всичко, което трябва да знаете, е основната математика за решаване на уравненията. Сега нека видим решенията и тяхното обяснение.

За да намерим отговора и да направим уравнението 1+2+3+8=21 правилно, първо трябва да превърнем единицата в седем и осемте в девет, като премахнем долната клечка. Следователно решението е 7+2+3+9=21.

Решение на пъзела
Решение на пъзела

Изображението по-долу ще ви даде по-добро разбиране на това решение. Намерихте ли решението за даденото време?

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Това математическо предизвикателство с кибрит е доста просто. Ще намерите ли решението за по-малко от 15 секунди?