Това математическо предизвикателство с кибрити е просто, но малко хора намират решението за по-малко от 25 секунди!

Математическото предизвикателство с кибрит е един от най-известните IQ тестове. Този пъзел, който присъства в много игри и пъзели, е много популярен в социалните мрежи. Целта на предизвикателството е да балансирате уравнението „5+5+5+4=28“, като преместите само една кибритена клечка. Въпреки че този IQ тест е сравнително прост, малко хора успяват да намерят решението за по-малко от 25 секунди!

Голям брой хора опитват късмета си с тази гатанка, за да тестват когнитивните си способности. Приемането на това предизвикателство може да бъде забавен и предизвикателен начин за измерване на умствени и логически способности. Това е отлично упражнение за трениране на паметта и уменията за решаване на проблеми.

Точно като много други пъзели, това математическо предизвикателство с кибритени клечки може да бъде много трудно, ако не знаете как да подходите към проблема. Въпреки това, с логични разсъждения и добро управление на времето, решението може да бъде намерено бързо!

Днешното предизвикателство: балансирайте 5 + 5 + 5 + 4 = 28, като преместите една кибритена клечка

Готови ли сте за предизвикателството? Ще трябва да решите уравнението 5+5+5+4=28, като използвате само съвпадение.

IQ тест - 5+5+5+4=28
Тест за интелигентност: балансиране на уравнението 5+5+5+4=28

Тази игра е чудесен начин да стимулираме мозъка си и да ни даде чувство за постижение, когато намерим правилното решение. Но бъдете внимателни, имате само 25 секунди, за да намерите верния отговор!

След като разберете правилата, ще трябва да се научите да мислите бързо и логично, за да разрешите проблема. Тествайте способността си и вижте дали ще успеете да балансирате уравнението, преди времето да изтече! Късмет !

Решението на математическото предизвикателство

Горещо поздравяваме всички участници за успешното справяне с това предизвикателство. Благодарим ви за участието и интереса, който проявихте в това отношение. Този тип предизвикателства са много популярни в социалните медии, включително Twitter, Facebook и Instagram. Решението на това математическо предизвикателство е 5+5+6+4=20.

IQ тест - 5+5+5+4=28 - инструкции
Решение

Не забравяйте, че винаги можете да разгледате нашето изображение по-горе за повече подробности, както и подробно обяснение как сме стигнали до този резултат. Надяваме се, че ще се насладите още повече на следващите игри и следващите предизвикателства, които ще бъдат предложени тук!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Това математическо предизвикателство с кибрити е просто, но малко хора намират решението за по-малко от 25 секунди!