Този изненадващ трик ви позволява със сигурност да направите вашето барбекю успешно!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
comment réussir son barbecue à coup sûr

Със сигурност има няколко съвета за успешно приготвяне на барбекю. Сред тях разумното използване на кубчета лед върху кайма може да изненада и заинтригува. Това всъщност е агениална техника за гарантиране на перфектно готвене пържола от кайма, като запази крехкостта и вкуса си.

Непознатата техника на кубчета лед върху смляно говеждо месо

Ето как да приложите този невероятен трик:

 1. Пригответе вашите бургери както обикновено (подправки, подправки и др.).
 2. Загрейте предварително вашето барбекю на средна температура.
 3. Поставете малко кубче лед върху всяка смляна пържола, след което ги поставете върху скарата за барбекю с кубчето лед нагоре.
 4. Оставете пържолите да се пекат за няколко минути от всяка страна, докато покафенеят приятно и се изпекат до съвършенство.
как със сигурност да направите успешно барбекю
как със сигурност да направите успешно барбекю

Следователно номерът е да поставите кубче лед върху смлените пържоли, докато се пекат на барбекюто. Кубчетата лед ще се разтопят постепенно, осигурявайки достатъчно влага, за да предотвратят изсъхването или изгарянето на месото. Резултатът: сочни и вкусни пържоли, които ще зарадват вашите гости.

Предимствата на този метод

Тази техника има няколко предимства:

 • Контролирано готвене: Водата в кубчето лед се изпарява бавно, което поддържа топлината постоянна и по този начин осигурява равномерно и контролирано готвене на каймата. Това избягва точки на преваряване или недостатъчно печене.
 • По-добър контрол на влажността: Кубчето лед осигурява малко количество вода, което предотвратява прекалено бързото изсъхване на телешката кайма върху скарата за барбекю. Тази влажност също е от полза за поддържане на оптимален вкус на месото.
 • По-вкусни пържоли: Благодарение на този метод пържолите запазват своята крехкост и сочност през целия процес на готвене, което ги прави вкусни ястия, ценени от всички.

Други съвети за успешно барбекю със сигурност

Въпреки че трикът с кубчетата лед върху смляното говеждо месо е много ефективен, има и други съвети, за да направите вашето барбекю със сигурност успешно:

 1. Винаги загрявайте предварително вашето барбекю: Това позволява по-добро разпределение на топлината и следователно равномерно готвене на храната.
 2. Намаслете леко скарата преди готвене: Така храната няма да залепва и ще можете да я обърнете по-лесно.
 3. Редовно наблюдавайте готвенето: Това ви позволява да контролирате степента на готвене на храната и да я предпазите от загаряне или недоваряване.
 4. Вариации на времето за готвене: В зависимост от дебелината и естеството на храната, регулирайте времето за готвене.

В заключение, не се колебайте да приемете изненадващия трик с кубчето лед върху телешка кайма, за да направите вашето барбекю със сигурност успешно. Вашите гости ще бъдат изумени от качеството и вкуса на вашите хамбургери, приготвени на барбекю, благодарение на тази проста, но изключително ефективна техника!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Този изненадващ трик ви позволява със сигурност да направите вашето барбекю успешно!