Трите китайски зодиакални знака, които са най-засегнати от ретроградния Меркурий в Дева през септември

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Когато говорим за астрология, често говорим за влиянието на планетите върху живота и личността ни. Една от периоди, от които най-много се страхуват любителите на астрологията несъмнено е този на ретроградния Меркурий. Тази година ретроградният Меркурий ще се намира в знака Дева, между 15 и 23 септември 2023 г.. Някои знаци от китайския зодиак ще бъдат особено засегнати от тази астрологична фаза. В тази статия ще обърнем внимание на трите китайски зодиакални знака, които ще усетят най-силно въздействието на ретроградния Меркурий.

Вол: период на емоционални и професионални сътресения

За родените под китайския знак на Вола това вероятно ще бъде особено труден период. Ретроградният Меркурий в Дева може да разстрои емоциите им и да ги затрудни в управлението на личните и професионалните им взаимоотношения. Могат да очакват неочаквани спорове и напрежение с околните. Способността им да общуват също ще бъде поставена на изпитание, което ще доведе до недоразумения и потенциални конфликти.

Прочетете също:   Китайска астрология: Познайте вашите нещастни числа въз основа на вашия животински знак?
Трите китайски зодиакални знака, които са най-засегнати от ретроградния Меркурий в Дева през септември
3-те китайски зодиакални знака, които са най-засегнати от ретроградния Меркурий в Дева през септември

Несигурност за професионални проекти

Въздействието на ретроградния Меркурий ще се усети и в професионалната сфера. Родните жители на Окс могат да станат свидетели на забавяния и непредвидени събития в проектите си, което ще ги принуди да смекчат амбициите си и да преразгледат стратегията си. Ще им препоръчаме да не вземат важни решения през този период или да рискуват да понесат последствията от необмисления избор, след като Меркурий се върне в директна посока.

Кучето: непреодолима нужда от реорганизация

Родените под китайския знак на Кучето ще открият, че ежедневието им се преобръща с главата надолу от пристигането на ретроградния Меркурий в Дева. Тази астрологична фаза може да ги накара да поставят под въпрос различни аспекти от живота си, както лични, така и професионални. Обичайната им организираност може да се окаже неефективна пред препятствията, които ще се появят през този период, което ще ги принуди да преразгледат подхода си и да проявят голяма гъвкавост.

Прочетете също:   21 септември 2023 г. е най-щастливият ден за тези 2 китайски астрологични знака

Предизвикателства във взаимоотношенията

Освен с организационни грижи, родените в Кучето ще трябва да се справят и с деликатна емоционална атмосфера по време на ретроградния Меркурий. Възможно е да се сблъскат с бурни взаимоотношения, в които няма да могат да се справят със скрити конфликти и да изяснят чувствата си. Въпреки това този труден период по отношение на взаимоотношенията ще им даде възможност да укрепят връзките си с най-близките си хора, при условие че успеят да канализират емоциите си и ясно да изразят това, от което се нуждаят.

Петел: въпросителни и нарушена комуникация

И накрая, родените под китайския знак на Петела също ще бъдат значително засегнати от пристигането на ретроградния Меркурий в Дева. Подобно на другите знаци, споменати по-горе, Петелът ще трябва да се справи с период на самоанализ и поставяне под въпрос в няколко области от живота си.

Финансова и професионална неудовлетвореност

През този период на ретрограден Меркурий финансовите и професионалните въпроси вероятно ще бъдат проблематични за родените под знака на Петел. Те ще трябва да проявяват предпазливост и да избягват импулсивни разходи или прибързани решения в кариерата. Комуникацията в професионалния екип може да се окаже трудна, но постоянните усилия за изясняване на нещата ще помогнат за преодоляването на тези временни пречки.

Прочетете също:   Китайска астрология: Познайте вашите нещастни числа въз основа на вашия животински знак?

Напрежение в семейството

В личен план семейството може да бъде източник на напрежение за хората, родени в Петел, по време на ретроградния Меркурий. Отношенията между членовете на семейството може да са обтегнати и трябва да се избягват дискусии по определени теми, които биха могли да доведат до конфликт. Въпреки това Петлите ще могат да се възползват от тази фаза, като засилят уменията си за изслушване и разбиране на другите, за да изградят по-здрави връзки в дългосрочен план.

Ретроградният Меркурий в Дева ще окаже безспорно въздействие върху всички знаци на китайския зодиак, но особено засегнати ще бъдат Воловете, Кучетата и Петлите. За тези родени е важно да адаптират отношението си към предстоящите предизвикателства и да имат предвид, че този астрологичен период е само временен.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Астрология » Трите китайски зодиакални знака, които са най-засегнати от ретроградния Меркурий в Дева през септември