Труден IQ тест: ще бъдете ли достатъчно умни, за да намерите отговора за по-малко от минута?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test QI des triangles

Царството на пъзелите е осеяно с предизвикателства, които подчертават нашите умения за мислене и решаване на проблеми. Тези енигми, уникални по рода си, представляват обучение, което може да оптимизира нашия когнитивен потенциал. Ще можете ли тогава намери решението на това математическо предизвикателство?

The Brain Gym: Приключение за всички възрасти

Пъзелите се считат за тренировки за мозъка, подходящи за всички възрасти, тъй като мобилизират както дясното, така и лявото полукълбо на нашия мозък. Докато дясно полукълбо управлява креативността, емоциите и интуитивната мисъл,ляво полукълбо организира аналитично, систематично и обективно мислене. През последните години популярността на пъзелите рязко нарасна, тъй като хората осъзнаха потенциалните им ползи.

Решаването на пъзели е гимнастическо упражнение за мозъка, завладяващо приключение, при което всеки решен проблем укрепва познавателния ни потенциал.

IQ тест на триъгълници
IQ тест на триъгълници

Математическо предизвикателство: ще намерите ли липсващото число?

Една мистерия може да изглежда проста и лесна за разрешаване, ако разбирате добре въпроса. В този контекст ще трябва да анализирате ситуацията и да дадете отговор!

Тези предизвикателства са предназначени да тестват вашата съобразителност и ниво на интелигентност по нови начини. Докато решавате тези пъзели, трябва напълно да се концентрирате върху разглеждания въпрос.

Решение на пъзела

Ако все още търсите решението на тази загадка, не се притеснявайте, ние имаме отговора за вас. Не слизайте все още, за да разберете отговора; отделете малко време, за да анализирате въпроса. Надяваме се да успеете да разрешите тази загадка, ако не отговорът е точно по-долу. Това е чудесен начин да тествате своите математически умения и проницателност.

IQ тест на триъгълници - решение
Решение
  • 24 + 12 + 14 = 50
  • 13 + 19 + 18 = 50
  • 9 + 20 + 21 = 50
  • Отговорът е 21.
Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Труден IQ тест: ще бъдете ли достатъчно умни, за да намерите отговора за по-малко от минута?