Труден математически пъзел: ще успеете ли да се справите с това предизвикателство навреме?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Искали ли сте някога да докажете интелигентността си? Какво прави един добър IQ тест? Математическите пъзели са един от най-разпространените инструменти за проверка на интелектуалните способности. Ако обичате предизвикателствата, тогава това е упражнението за вас!

Загадките са много популярни в социалните мрежи и са част от културата на онлайн забавленията. Днес ще се опитаме да решим една математическа загадка, която не би трябвало да е твърде трудна за разбиране. Вашата мисия е проста: намерете резултата на последния ред само за 25 секунди!

За да решите тази загадка, ще трябва да изчислите стойността на монетите в първите 3 уравнения. Изчисленията ви трябва да са точни и бързи, за да преминете предизвикателството. И така, готови ли сте за това предизвикателство? Да започнем!

Математически пъзел: Намерете резултата от последния ред!

Ето един доста интересен пъзел. За да успеете в това предизвикателство, трябва да наблюдавате внимателно и да се концентрирате. Няма да намерите решението, като следвате същите методи, използвани за решаване на подобни пъзели. Трябва да мислите нестандартно, за да намерите правилния отговор.

Математически пъзел

Вашата задача е да изчислите стойността на монетите в първите 3 уравнения. След като го направите, трябва само да изчислите резултата от последния ред. Това е забавно предизвикателство, което може да бъде много полезно, ако успеете да намерите правилния резултат! И така, готови ли сте за предизвикателството?

Време е да се захванете за работа и да накарате ума си да работи! За да решите този тип пъзел, трябва да наблюдавате внимателно и да се концентрирате. Решението често е скрито в детайлите. Затова трябва да отделите време, за да разберете наистина проблема, за да намерите правилното решение.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината

Ще трябва да използвате креативността си, за да намерите правилния отговор за рекордно кратко време. Това предизвикателство е забавно и възнаграждаващо, след като го завършите. И така, готови ли сте да приемете това предизвикателство? Насърчаваме ви да се впуснете в него!

Нека разкрием резултата!

След като прегледахме уравненията и дадената информация, сме готови да разкрием решението. Не искаме да казваме твърде много, за да можете сами да откриете резултата от това предизвикателство. Но можем да ви кажем, че то е много популярно в социалните мрежи като Twitter, Instagram и Facebook.

Поставяме изображение горе, за да обясним решението на днешния пъзел. И така, готови ли сте да видите отговора? Този пъзел е забавен и възнаграждаващ, след като го решите. Опитайте се да разберете сами, преди да погледнете решението по-долу!

Прочетете също:   Някои хора плачат след оргазъм, но знаете ли откъде идва този феномен?

Подробното решение:

  • Ред 1: Зеленото колело има стойност 70, защото 70×2=140
  • Ред 2: всяко червено колело има стойност 30, защото (130-70)/2=30. 70 е стойността на зеленото колело.
  • Ред 3: стойността на синьото колело е 40, защото 130-3×30=40. 30 е стойността на червеното колело.

Следователно решението на задачата е: 70+30+40=140

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Труден математически пъзел: ще успеете ли да се справите с това предизвикателство навреме?