Труден тест за интелигентност: колко време ще ви отнеме да решите правилно уравнението, като преместите 2 петици? 5% от хората го правят за по-малко от 15 секунди

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Може би сте чували за IQ тестовете, които представляват психометрични тестове, използвани за оценка на интелектуалните способности на даден човек. Те често са под формата на въпроси или пъзели, предназначени за проверка на бързината и умствените способности. Пъзелите могат да бъдат под формата на кръстословици, ребуси или дори математически уравнения. Решаването на тези тестове може да бъде много предизвикателно и забавно.

В последно време тестовете за интелигентност и други загадки набраха популярност в социалните мрежи и интернет. Интересните предизвикателства се разпространяват бързо и се споделят от хиляди (ако не и милиони) хора.

Днешният пъзел е особено труден: просто премествайки 2 мачове, трябва да направите уравнението 9-3=2 вярно. Само 5% от хората могат да го направят за по-малко от 15 секунди! И така, колко добре се справяте?

Решете предизвикателството: балансирайте уравнението 9-3=2, като преместите 2 запалки

Ако искате да успеете в този пъзел, трябва да наблюдавате добре и да се концентрирате. Не е достатъчно да мислите за обичайното решение, трябва да мислите нестандартно и да намерите оригинално решение. За да решим този пъзел, можем да преместим само 2 знака, за да се получи правилно уравнение 9-3=2. И така, готови ли сте за предизвикателството?

IQ тест - 9-3=2
Решете предизвикателството: балансирайте уравнението 9-3=2, като преместите 2 запалки

С този пъзел трябва да упражним ума и творчеството си, за да намерим уникално решение.

Всъщност не трябва да следваме обичайния път, а да използваме уменията си за наблюдение и концентрация, за да решим предизвикателството. За да успеем, трябва да подредим правилно 2 съвпадения, така че уравнението 9-3=2 да е вярно. Готови ли сте да приемете предизвикателството?

Решението на предизвикателството

Проведохме много популярно предизвикателство в социални мрежи като Twitter и Instagram. Помолихме нашите последователи да решат загадка, за да открият скритото решение. Радваме се да видим толкова много участници, които се опитаха да решат предизвикателството. Поздравления за всички, които се опитаха и играха добре!

IQ тест - 9-3=2 - решение
Решението на предизвикателството

Сега е време да разкрием решението на предизвикателството. Поставихме снимка, за да ви помогнем да разберете решението по-горе. Решението е 6-3=3. И така, какво открихте?

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Труден тест за интелигентност: колко време ще ви отнеме да решите правилно уравнението, като преместите 2 петици? 5% от хората го правят за по-малко от 15 секунди