Трудна гатанка: Извадете 2 кибритени клечки, за да балансирате уравнението. Най-добрите успяват за по-малко от 35 секунди!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test QI : rendre juste l'équation 8x2-6=7

През последните години пъзелите и пъзел игрите са много популярни в интернет и социалните мрежи. Интернет потребителите се отдават на играта, като приемат интелектуални предизвикателства или логически игри, за да тестват уменията си за решаване на пъзели. Този път ви предлагаме едно математическо предизвикателство, което вероятно ще ви затрудни: Можете ли да направите уравнението 8×2-6=7 правилно, като премахнете две кибритени клечки ? За да разберете, прочетете и се опитайте да намерите решението!

Тест за интелигентност: Направете уравнението 8×2-6=7 правилно, като премахнете две съвпадения

Тестовете за интелигентност и гатанки са чудесен начин за стимулиране на ума и интелектуално подобряване. Трябва да бъдем бдителни и фокусиран върху решаването на предизвикателства като например просто изобразяване на уравнение като 8×2-6=7 чрез премахване на две кибритени клечки.

IQ тест - 8x2=6=7
Тест за интелигентност: направете уравнението 8×2=6=7 правилно

Това изисква голяма прецизност, защото всеки детайл е от значение. Не трябва да забравяме, че дори малка грешка може да ни попречи да стигнем до правилното решение. Освен това, тъй като тези упражнения са насрочени, трябва да сме бързи докато мислите за решението.

Накратко, тези IQ тестове и пъзели са чудесен начин да тренираме мозъка си и да развием интелигентността си. Те ни помагат да подобрим способността си да решаваме сложни проблеми за кратък период от време и предизвикайте ни да мислим по-бързо и по-ефективно.

Решението на загадката

Поздравления за всички, които се справиха с предизвикателството и намериха решението на уравнението: 6×2-5=7 ! Наистина е необходимо да премахнете съвпаденията, показани на снимката, за да намерите верния отговор.

IQ тест - 6x2-5=7 - инструкции
Решение на предизвикателството

Благодарим на всички, които отделиха време да опитат и да помислят върху това. За да споделите това предизвикателство с приятелите си, не се колебайте да им изпратите изображението и да ги поканите да приемат предизвикателството!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Трудна гатанка: Извадете 2 кибритени клечки, за да балансирате уравнението. Най-добрите успяват за по-малко от 35 секунди!