Уравнението 8+5=19 е невярно, но е възможно да се направи правилно, като се премахнат 3 съвпадения. Можете ли да преминете този IQ тест за по-малко от 35 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Социалните мрежи се превърнаха в място, където се поставят предизвикателства и пъзели, за да тестват нивото на интелигентност и способността за решаване на проблеми на хората, които ги приемат.

Тези интелектуални игри имайте за цел да стимулирате ума, докато се забавлявате. THE мисловни игриНА логически предизвикателства или пъзелите са популярен начин да проверите своя IQ и да го сравните с другите. В тази статия ви предлагам a интелектуално предизвикателствокоето се състои в прави уравнението 8+5=19 правилно чрез премахване на 3 съвпадения.

IQ тест: Премахнете 3 съвпадения, за да направите уравнението правилно

Тестовете за интелигентност и гатанки са упражнения, които тестват нашите способности за логическо мислене, умения и знания. В този случай става въпрос за премахване на 3 съвпадения, така че уравнението да стане правилно.

Тест за интелигентност - премахнете 3 кибритени клечки, за да направите уравнението справедливо
Тест за интелигентност – премахнете 3 кибритени клечки, за да направите уравнението правилно

За да успеем в този вид предизвикателство, трябва да се концентрираме и да имаме добра когнитивна способност. Освен това трябва да вземем предвид цялата налична информация, за да имаме глобална визия за проблема. След като това стане, трябва да намерим подходящото решение, което ще реши всички предложени уравнения.

За да преминете тест за интелигентност, е важно да се концентрирате добре и да анализирате внимателно ситуацията. Трябва да сте внимателни към детайлите и ограничената среда, за да намерите подходящо решение. Тези упражнения са много възнаграждаващи, защото могат да помогнат за развитието на нашите логически и когнитивни умения, но за целта трябва да се съсредоточите върху намирането на правилното решение.

Решението на интелектуалното предизвикателство: балансирайте 8+5=19, като премахнете 3 клечки

Поздравления за всички, които приеха предизвикателството и намериха решението на пъзела! 9+5=14 беше правилното уравнение и съвпаденията, които трябва да бъдат премахнати, са тези, показани на изображението по-долу.

Тест за интелигентност - премахнете 3 клечки кибрит, за да направите уравнението правилно - решение
Решение

Благодарим ви, че отделихте време, опитвайки се да разрешите тази загадка, и ви каним да споделите това предизвикателство с приятелите си в социалните мрежи, за да ги забавлявате и да им дадете момент на забавление.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Уравнението 8+5=19 е невярно, но е възможно да се направи правилно, като се премахнат 3 съвпадения. Можете ли да преминете този IQ тест за по-малко от 35 секунди?