Вашата интелигентност ще бъде подложена на изпитание с този IQ тест. Опитайте се да намерите правилния резултат за по-малко от 30 секунди!

Когато бяхме деца и ходехме на училище, прекарвахме по-голямата част от времето си в развиване на критичното си мислене и решаването на проблеми почти се превърна в момент на релаксация.

Ако искахме да имаме добри оценки, винаги трябваше да полагаме усилия, но тогава беше много по-лесно. Като резултат, мозъкът се превърна в нашия най-ценен актив и трябва да го поддържаме във форма.

Сега, когато сме възрастни, вече не получаваме толкова добро отношение. Поради това е от съществено значение да упражняваме ума си от време на време. За да можем да сме в крак с натоварения си живот.

Има милиони пъзели онлайн. Можете да намерите пъзели и визуални предизвикателства от всякакъв вид и трудности за секунди. Няма ограничения за почивка и забавление със семейството или приятелите.

IQ тест: ще намерите ли верния отговор за по-малко от 30 секунди?

Предизвикателството по-долу остави много родители в недоумение, въпреки че е проблем за деца на възраст от 10 до 13 години, които тепърва започват да овладяват правилата на елементарните изчисления.

Ето защо е важно да изострите сетивата си и да се подготвите да предизвикате децата си. Нека видим колко остри са вашите умения за решаване на проблеми.

Какво е решението на този проблем?

По-долу можете да се фокусирате върху предизвикателството чрез изображението. От вас зависи да използвате здравия разум, за да намерите решението от първия път и, разбира се, преди вашите деца да го намерят!

И така, готови ли сте да помислите и да намерите правилното решение?

математическа гатанка - какво е решението на тази задача
тест за интелигентност

Отделете време и помислете, за да запомните добре уроците по математика, но знайте, че няма уловка.

По-долу ви разкриваме правилното решение.

Мислите ли, че сте намерили отговора? Под следното изображение ще намерите правилното решение.

отговор на математическо предизвикателство

Верният отговор е 16.

Намерихте ли 20 вместо това? Ако е така, вероятно сте направили същата грешка като 90% от хората, които са се опитали да поправят този проблем.

Не си обърнал достатъчно внимание на детайлите!

Ето подробното обяснение:

Всички сме съгласни, че котката има стойност 10. Дотогава няма никаква мистерия.

На втория ред на изчисление имаме котка и две бебета с биберон в ръцете си. Едно бързо изчисление ни кара да заключим, че всяко бебе има стойност 5.

Стойността на залъгалката е 2. Да да !

математическа гатанка - какво е решението на тази задача - решение
Обяснения за решение

И тъй като не сте внимавали, сте пропуснали най-важната подробност: бебето в последния ред няма залъгалка в ръката си. Това означава, че бебето има стойност 3, а залъгалката все още има стойност 2.

Сега имаме всичко необходимо за решаване на проблема:

  • КОТКАТА = 10
  • БАЛАЛГАЧКАТА = 2
  • БЕБЕТО = 3

Следователно трябва да извършим следното изчисление: 10 + 3 x 2

Спомнете си какво сте научили в училище: умножението има предимство пред събирането.

математическа гатанка - какво е решението на тази задача - отговор
Решение

Намерихте ли решението без грешка?

Не се колебайте да подложите на изпитание хората около вас, като споделите това малко предизвикателство, което може да затрудни повече хора, отколкото си представяте!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Вашата интелигентност ще бъде подложена на изпитание с този IQ тест. Опитайте се да намерите правилния резултат за по-малко от 30 секунди!