Възможно е да се образуват 11 квадрата, като се преместят 3 кибритени клечки. Ще намерите ли решението за по-малко от 35 секунди?

В продължение на няколко години, интелектуални предизвикателства и на мисловни игри са се утвърдили в интернет и социалните мрежи. Тези игри често са много забавни, тъй като позволяват на играчите да упражняват своята интелигентност и логически умения. Предизвикателство, което се появи наскоро, е да можете да оформите 11 квадрата от началната форма, като преместите само 3 кибритени клечки. Тази игра е известна още като “IQ тест” и позволява на играчите да използват своята логика, за да намерят решение. Сега да видим дали можете да изпълните това предизвикателство!

Тест за интелигентност: как да оформите 11 квадрата, като преместите само 3 клечки?

IQ тестове и пъзелите са чудесен начин да тестваме умствените си способности. Това е предизвикателство, което трябва да приемем, защото изисква много концентрация и размисъл, което е много възнаграждаващо. Например, човек може да оформи 11 квадрата от начална фигура, като премести само 3 кибритени клечки.

Тест за интелигентност - оформете 11 квадрата, като преместите 3 кибритени клечки
Тест за интелигентност: оформете 11 квадрата, като преместите 3 клечки

Този тип ситуация е много стимулираща и ще ни позволи да подобрим способността си да решаваме сложни проблеми.

Когато сме изправени пред такъв вид предизвикателство, трябва да можем да предложим решения иновативен, но и да можете да намерите точния баланс между логически разсъждения и интуиция. Трябва също да овладеем основните принципи на разсъждение и да знаем как да ги прилагаме, за да намерим правилното решение.

Следователно IQ тестовете са отличен начин за измерване на когнитивните ни способности и за тестване на способността ни да намираме решения на сложни проблеми. Ключът към успеха обаче е да се съсредоточите добре и да използвате въображението си, за да намерите ефективни решения.

Решението на IQ теста

Радваме се, че приехте предизвикателството и отделихте известно време, опитвайки се да намерите решението. Решението е подробно описано на изображението по-долу.

Тест за интелигентност - оформете 11 квадрата, като преместите 3 кибритени клечки - решение
Решение на логическото предизвикателство

Насърчаваме ви да споделите това предизвикателство с хората около вас в социалните медии, така че и другите да могат да се опитат да решат този пъзел. Благодарим ви отново за участието!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Възможно е да се образуват 11 квадрата, като се преместят 3 кибритени клечки. Ще намерите ли решението за по-малко от 35 секунди?