Визуално предизвикателство: можете ли да подобрите 7-секундния рекорд, за да откриете момиченцето, скрито сред фламингото?

Задачата ви в днешното визуално предизвикателство е много проста: анализирайте подробно изображението, докато откриете малко момиченце, което е скрито сред няколко птици. Предизвикателството е налице. Можете ли да го направите за по-малко от 7 секунди? Ако е така, вие сте човек с отлични наблюдателни способности, а не само с много добро зрение!

В днешния тест за зрение ще проверим зрението ви, като проверим способността ви да забелязвате малки детайли. Трябва да внимавате много, за да откриете момичето, скрито сред многото фламинго.

Момичето на тази снимка е много добре скрито. Ако искате да я откриете, не бързайте и се вгледайте внимателно в малките детайли на снимката.

Малко общи познания: ето някои любопитни факти за фламингото, които това предизвикателство може да разкрие

Визуално предизвикателство - открийте жената, скрита сред фламингото (2)
Малко момиченце е скрито сред фламингото – Снимка: ©Pinterest

Макар че това визуално предизвикателство все още е забавно, защо да не го допълним някои общи познания ? Преди да продължите предизвикателството да откриете момичето, скрито в картината, трябва да знаете някои неща за фламингото :

  • Мъжките екземпляри са по-големи от женските и са с дължина между 1,20 и 1,45 метра.
  • Средната продължителност на живота им е 30 години.
  • Те нямат зъби.
  • Когато спят, те стоят изправени, а за да пестят енергия, се качват на една от тях, за да се преоблекат.
  • Те могат да летят, но само през нощта и могат да изминат 500-600 км.
  • Те могат да възприемат цветовете.
  • Смята се за националната птица на Бахамските острови.
  • В Древен Рим езикът на фламингото е смятан за деликатес.

Къде е скрито малкото момиче изследовател в предизвикателството с фламингото? Ето решението

визуално предизвикателство открийте жената, скрита сред фламингото - решение
Решението на визуалния тест на момиченцето, скрито сред фламинго – снимка: ©Pinterest

Цветята на изображението затрудняват откриването на момичето, тъй като цветът на косата ѝ напълно съвпада с тях. Всъщност, жълтата ѝ коса е в пълна хармония с цветята който я заобикаля. Отговорът на днешното предизвикателство се намира в централната зона, но по-точно в далечния ляв ъгъл на снимката. Момичето е точно зад врата на една от птиците. Вече не можете да я пропуснете с всички улики, с които разполагате!

Споделете резултата от предизвикателството с колегите, приятелите и семейството си, за да видите дали някой може да открие момичето по-бързо от вас. След това упражнете уменията си с други подобни тестове.

На нашия сайт ще намерите различни предизвикателства за внимание и възприятие, за да тренирате визуалните си умения, както и логически пъзели и други математически предизвикателства, за да се забавлявате, докато упражнявате мозъка си. Това е добър начин да повишите коефициента си на интелигентност без никакви ограничения.

С изпълнението на това визуално предизвикателство проверявате уменията си за наблюдение. Продължавайте да се занимавате с подобни упражнения, за да тренирате мозъка си и да подобрите познавателните си способности, уменията за решаване на проблеми и паметта си.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Визуално предизвикателство » Визуално предизвикателство: можете ли да подобрите 7-секундния рекорд, за да откриете момиченцето, скрито сред фламингото?