WhatsApp: активирайте тази скрита функция, за да ограничите достъпа до информацията в профила си

WhatsApp е едно от най-широко използваните приложения за съобщения в света. Той позволява на потребителите да обменят текстови съобщения, гласови и видео разговори, както и изображения и документи с лекота.

Въпреки това въпросът за поверителността на личните данни остава проблем за много потребители. В тази статия научете как да ограничите достъпа до информацията за вашия профил в WhatsApp, като активирате скрита функция.

Какво трябва да знам за настройките за поверителност на WhatsApp?

Преди да ви запознаем със скритата функция, която може да подобри защитата на вашата лична информация, е важно да разберете настройките за поверителност, налични в приложението. В сила, WhatsApp предлага няколко опции за управление на достъпа до информацията в профила випо-специално:

Как да увеличите поверителността на вашия WhatsApp профил
Как да увеличите поверителността на вашия WhatsApp профил
 • Вашата профилна снимка
 • Вашето състояние „Последно виждане“.
 • Информация за вашия акаунт
 • Вашето текущо състояние

Тази информация е видима по подразбиране за всички потребители, които имат вашия телефонен номер в своя указател. Можете обаче да изберете да ограничите техния достъп, за да защитите допълнително поверителността си.

Променете настройките за поверителност на вашия профил

За да промените настройките за поверителност на вашия профил, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете приложението WhatsApp на вашия смартфон.
 2. Достъп до „Настройки“ или „Настройки“ на приложението. Тази опция обикновено е в долния десен ъгъл на екрана.
 3. Изберете опцията „Акаунт“, след това „Поверителност“.
 4. След това ще видите различни опции за управление на достъпа до вашата лична информация:
  • Профилна снимка: Можете да изберете кой може да вижда вашата профилна снимка с опциите „Всички“, „Моите контакти“ или „Никой“.
  • Последно виждане: Можете също да изберете кой може да вижда последния път, когато сте били онлайн в WhatsApp, със същите опции като за снимката на профила.
  • Текущо състояние: Тази опция контролира кой може да вижда текущото ви състояние. Можете да изберете измежду вашите контакти кой ще има достъп до тази информация.
 5. Променете параметрите според вашите предпочитания и потвърдете избора си, като излезете от менюто.

Персонализирайки тези настройки, вие вече значително ограничавате достъпа до вашата лична информация.. Една скрита функция обаче отнема поверителността ви още повече.

поверителност на whatsapp
поверителност на whatsapp

Активирайте скритата функция, за да подобрите поверителността на вашия профил

Тази малко известна функция се нарича ” Предотвратете получаването на нови заявки за добавяне“. Когато е активирано, не позволява на хората, които не са в списъка ви с контакти, да ви изпращат съобщения или да ви добавят към групи за чат. Той ограничава достъпа до вашия профил и засилва защитата на вашите лични данни..

Как да активирам тази функция?

За да активирате тази скрита функция, изпълнете следните стъпки:

 1. Отидете на „Настройки“ или „Настройки“ на приложението WhatsApp.
 2. Изберете опцията „Акаунт“, след това „Поверителност“.
 3. Превъртете надолу, за да намерите опцията „Предотвратяване на получаването на нови заявки за добавяне“ и я активирайте.
 4. Потвърдете, като излезете от менюто.
защитете вашия WhatsApp профил
защитете вашия WhatsApp профил

След като бъде активирана, тази функция ще попречи на хора, които не са в списъка ви с контакти, да се свържат директно с вас. След това ще трябва да преминат през посредник, за да ви изпратят съобщение или да ви поканят да се присъедините към дискусионна група.

Какви са последствията от активирането на тази функция?

Активирането на тази функция има няколко предимствакато :

 • Ограничаването на спама и нежеланите съобщения,
 • Защита срещу неволно добавяне към дискусионни групи,
 • Намаляване на риска от разкриване на лична информация.

Това обаче може да причини и някои усложнения, особено за потребители, които често изпращат съобщения на нови хора или участват активно в чат групи. Ето защо е важно да претеглите плюсовете и минусите, преди да активирате тази скрита функция.

В обобщение, WhatsApp предлага няколко опции за защита на вашата лична информация и ограничаване на достъпа до вашия профил. От решаващо значение е да конфигурирате тези опции правилно, за да запазите поверителността си и да избегнете всякакъв риск от неволно разкриване.. Не се колебайте да проучите различните възможности, предлагани от приложението, и да активирате скритата функция, ако искате допълнително да засилите поверителността на вашия профил.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » WhatsApp: активирайте тази скрита функция, за да ограничите достъпа до информацията в профила си