WhatsApp: как да заключите и скриете вашите чатове от любопитни очи?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Comment verrouiller et cacher vos discussions WhatsApp des regards indiscrets

WhatsApp се превърна в едно от най-популярните приложения за съобщения в света, което позволява на потребителите да комуникират с лекота. Въпреки това, важно е да защитите поверителността на вашите разговори за да предотвратите достъпа на злонамерени хора до него. В тази статия ще ви представим как да заключите и скриете своите чатове в WhatsApp от любопитни очи.

Заключете достъпа до вашето приложение WhatsApp

За да увеличите сигурността на вашите разговори в WhatsApp, се препоръчва да заключите приложението с парола, ПИН или пръстов отпечатък. Тази допълнителна стъпка ще ви позволи да попречите на някой да преглежда вашите съобщения, просто като има достъп до вашия телефон.

Как да заключите и скриете своите чатове в WhatsApp от любопитни очи
Как да заключите и скриете своите чатове в WhatsApp от любопитни очи

Използвайте собствените функции на вашия смартфон

Някои смартфони предлагат вградени опции за защита за заключване на отделни приложения. На устройства с Android, например, можете да използвате функцията App Lock, налична в настройките за сигурност. Потребителите на iPhone могат да разчитат на опцията Guided Access, която може да се активира в настройките за достъпност.

Използвайте приложения на трети страни, за да защитите WhatsApp

Ако вашият смартфон не предлага функции за директно заключване на приложения, можете да прибегнете до решения на трети страни. Приложения като AppLock (Android) или Norton App Lock (iOS и Android) ще ви позволят защитен достъп до whatsapp чрез изискване на парола, пръстов отпечатък или модел за отключване на приложението.

скриване на WhatsApp чатове
скриване на WhatsApp чатове

Скрийте чувствителните си чатове в WhatsApp

Освен заключването на приложението, може да е добра идея да скриете чатове, съдържащи поверителна информация, за да ги направите невидими за любопитни очи. Ето няколко съвета как да постигнете това:

Архивирайте вашите разговори

Една от опциите, предлагани от WhatsApp за скриване на вашите чатове, е архивирането. Тази функция ви позволява да поставите разговор в отделна папка, което го прави по-малко видим в списъка ви за чат. За да архивирате чат, натиснете продължително върху него, след което изберете иконата за архив, която се появява в горната част на екрана. Можете да прегледате архивираните си разговори, като превъртите до края на списъка си за чат и изберете „Архивирани“.

  • Имайте предвид, че този метод не скрива напълно разговорите, тъй като те ще се появят отново във вашия списък за чат, ако бъдат получени нови съобщения.
  • Можете също да деархивирате разговор, като следвате същите стъпки и изберете опцията „Деархивиране“.

Заглушаване на известията за чувствителни чатове

За да избегнете привличането на вниманието към определен разговор, можете да изберете временно или постоянно да деактивирате известията за него. За да направите това, натиснете продължително чата, след което изберете иконата със зачеркнат високоговорител, която се появява в горната част на екрана. След това можете да изберете колко време искате да изключите известията за този разговор.

Как да защитите вашите чатове в WhatsApp
Как да защитите вашите чатове в WhatsApp

Редовно изтривайте старите си разговори

Друг начин да защитите поверителността на вашите чатове в WhatsApp е редовно да изтривате разговори, които вече не смятате за необходими. Това може да бъде особено полезно, ако телефонът ви попадне в неподходящи ръце и искате да предотвратите достъп до чувствителна информация. За да изтриете разговор, натиснете дълго върху него, след което изберете иконата на кошчето, която се появява в горната част на екрана.

Защитете вашите резервни копия на чата

И накрая, важно е да защитите резервните си копия и на разговорите в WhatsApp. Ако използвате услуга за онлайн съхранение като Google Drive (Android) или iCloud (iPhone), за да съхранявате вашите чат истории, не забравяйте да използвате силна парола за тези услуги и да активирате удостоверяване при два фактора.

Като следвате тези съвети, можете да подобрите сигурността на разговорите си в WhatsApp и по този начин да запазите поверителността си от любопитни очи.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » WhatsApp: как да заключите и скриете вашите чатове от любопитни очи?